Citat:
În prealabil postat de glykys
Iata ca am gasit cauza pentru care nu merg tinerii la biserica! Nu le place limbajul.... oare daca or auzi la slujbe cuvinte precum: cool, marfa, misto, ar merge mai des, nu-i asa?  Sa stii ca sunt destui tineri credinciosi care merg la biserica si nu fac mofturi.
Biserica este o institutie prin excelenta conservatoare... de aia a si rezistat 2000 de ani, de altfel. orice inovatie in Biserica era, in vremurile timpurii, poate si acum, o erezie. daca se grabea sa accepte in fiecare epoca toate noutatile aparute, in loc sa lupte, uneori cu atata inversunare impotriva lor, nu ne-am mai fi numit noi acum crestini ortodocsi. Degeaba receptivitatea la nou, un preot nu are nevoie sa schimbe textele, de capul lui..
|
Glykys, crede-ma ca si de asta nu merg. Mai demult gandeam si eu ca tine dar m-am schimbat de cand sunt profesoara de religie.
Biserica ar trebui sa fie conservatoare acolo unde trebuie, in dogma si liturghie, si sa fie si inteleapta in a adapta ceea ce trebuie.
Frumusetile limbii sa se pastreze, insa sa se dea la o parte arhaismele inutile, care departeaza doar oamenii si fac din Biserica un muzeu.
Sigur, se inceaca asta, dupa cum se vede din ce citezi mai sus este greu sa multumesti pe toata lumea. Porbabil cei care sunt pusi sa o faca incearca sa impace si capra si varza dar amandoua ies nemultumite. Sau nu au talent.
Nu ziceam sa schimbam noi, sigur. Oricum episcopii hotarasc asta mai intai.
Dar daca ar fi sa vorbim aici numai de ceea ce putem noi schimba..