Subiect: calugaria
View Single Post
Vechi 25.02.2010, 18:16:26
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ory Vezi mesajul
Ar fi super daca manastirile de pe la noi ar face aceste gesturi inimoase si ar aduna copii de pe strazi ca sa-i creasca, dar, fiindca nu sunt atat de inimoase, de fapt, nici nu stiu daca au vre-o inima, nu vor face asfel de gesturi virtuoase si vor pretexta ca statutul monahal nu le permite, ca exista dogme si restrictii bine definite, si ca nu au bani...adica, in faza asta nu mai este destula credinta ca va pica ceva de sus, si asa mai departe...
Mai omule, tu nu stii ce fel se traieste pe la noi prin manasitri, unii cu posmagul si cu borsul fara ulei, cu papucii rupti si spinarea cocosata de munca, iar altii cu fructele de mare si somonii , cu masina proprie, o lene incurabila si cu cate un nas de nu le ajungi nici cu avionul. Hai mai bine sa o lasam balta !
In cazul asta eu unul nu mai inteleg nimic.
Ce rugaciune poate fi mai bineprimita la o minastire decit "rugaciunea" cresterii unui copilas al strazii sau "Rugaciunea" acordarii de azil pentru o femeie disperata cu un copil dupa ea.

Oare nu la asta facea referire Hristos prin iubirea aproapelui?

Sincer stau citeodata si nu-mi vine sa cred cum intr-o tara cu 85% ortodocsi adepti ai "iubirii aproapelui" implicati intr-o polemica CONTINUA in jurul acestui subiect, pot accepta situatia de a mai avea copii care trag aurolac pe gura si traiesc in canale.

Pina si-n saracia aia lucie din Tibet , nu ai sa vezi tipenie de copil aiurea pe strazi. Toti sunt implicati in cresterea sufletului! ! !

Este incredibil cum nu putem forta minastirile sa puna mina si sa-i primeasca pe absolut toti si sa-i creasca sub acoperamintul Maicii Domnului!
Cumva ar trebui fortati de catre BOR sa faca acest pas!
Eu unul sunt satul de pangare pline de carticele care mai de care mai duhovnicesti si de polemica citite cu fete prelungi, in timp ce copiii strazii dorm prin santuri

Last edited by andreicozia; 25.02.2010 at 18:20:25.
Reply With Quote