Trag câteva concluzii (catastrofale) din ceea ce ai postat din CLD:
1.Harul creștin s-a întrerupt în general în toate bisericile ortodoxe și mai ales în BOR din multe motive:
-pact cu diavolul,
-pact cu antichrist
-pact cu cezarul
-pact cu străinii
-nepaza față de furul care a venit și a prădat
-multe alte motive (mândrie, păcate grele, lepădări, neatenție, lenectualitate, slavă de la oameni...)
2.Prin foarte puțini a rămas El să continuie, acolo unde a continuat, Harul creștin, Harul proției, iar aceștia care Îl mai aveau, au fost hăituiți de antichristul de afară și din interiorul bisericii ortodoxe și de Cezarul până s-a pierdut continuitatea, deci în general s-a pierdut peste tot.
3.Practic biserica ortodoxă pe nou sau pe vechi este toată golită de har, golită de conținut, golită de creștinism, de botez, de taine sfinte și tot ce se petrece în ea este o slavă lumească, o neascultare... o iluzie, cu foarte mici și ascunse excepții.
Ce pot să mărturisesc este faptul că înainte de 90 simțeam harul la o biserică, mergeam noaptea și adăpostindu-mă sub acoperiș, că era închisă, mă linișteam, simțeam clar că acolo este Dumnezeu, în Duh, acum nu-l mai simt; apoi prin 90 până prin 92 la Catedrala ortodoxă din Cluj simțeam Harul, că mergeam și eu foarte rar, simțeam comuniunea cerească la liturghie și deschiderea cerurilor la cântecul Tatăl Nostru, iar când binecuvânta pe atunci Arhiepiscopul Teofil Herineanu se umplea văzduhul de dulceața harului, iar pe preasfințitul Irineu l-am auzit cuvântând de două sau de trei ori pe atunci, și era plin de Har duhovnicesc, mănăstiresc, vorbind cu mult nectar înțelept, măiastru, deci eram impresionat în taină de puterea duhului, cuvântului său căci rămâneam îngrozit deși n-aveam motive, era vorba de credința din cuvânt, din catedrala ortodoxă din Cluj.
Acum nu pot să mărturisesc decât că deși e prezent Hristos în bisericile pe unde am căutat, vre-o 9, totuși nu mai există Har ca înainte, ca și cum biserica ar fi pustie și la fel și în alte biserici prin care am fost, deși este Hristos prezent, dar parcă nu mai există Har, nu există duh de comuniune cerească, creștinească ci simt ca la o adunătură de străini, unde ereticii și sectanții suntem noi cei ce ne adunăm, toți cei ce ne adunăm, iar Hristos cu sfinții deși sunt prezenți în icoane și taine țin de altă lume, sunt într-un Cer la care noi nu avem acces, parcă ni s-a rupt comuniunea cerească, și mie mi-e clar că bisericile sunt pline de duhuri rele, de urâciuni și de slavă lumească, omenească, iar prin biserica greco catolică mișună duhurile drăcești iar la catolici și reformați e plin de văruială și desfrânare.
Dar mai nou, parcă nici arhiereul Irineu nu mai răspândește aceiași lumină ci se vede pe el un chin imens în încercarea de a împărtăși altora din duhul dragostei sale de Dumnezeu, al smereniei, al iubirii; pe el îl simt în Dumnezeu cu dragostea, cu taina măiastră a cuvintelor, dar degeaba că nu are pe unde transmite ce e în sufletul său că acolo, în biserici, nu mai există comuniune cerească, parcă suntem ca pe la catolici sau prin alte biserici, goale de Har, goale de duhovnicie, goale de comuniune creștină cerească, dar cu siguranță spre deosebire de alții, la noi sigur este Hristos prezent, dar degeaba, că noi parcă nu mai suntem creștini ci așa doar ca niște chemați... și rar mai deschide Dumnezeu Cerurile și mai lasă milostivirea Lui în liturghie, dar deobicei când e cerul închis e doar slavă omenească ce se manifestă prin biserici iar mulți cred că aia e slava lui Dumnezeu... deci sigur nu mai este ca prin anii 90-92, deci ceva se întâmplă, și unii se fac că nu văd. Oare nu-și amintesc preoții și arhiereii cum era mai demult? dacă au prins?
Îmi pare rău că văd așa, dar și pe mine mă doare că nu mai e la catedrală ca prin 90-92 sau prin biserica unde mă adăposteam noaptea, nu mai simt Harul ce mă adăpostea,
e drept că și eu între timp am păcătuit mult... dar totuși.
Deci cred cu siguranță că e adevărat ce s-a scris din Cuvântul lui Dumnezeu, și e foarte trist că nu mai știm dacă mai suntem botezați sau nu, dacă avem Harul sau nu, iar preoții, câti am cunoscut la spovedanie sau liturghie, vre-o 4-5 sub 9, nu arhierei, aceia sigur aveau Harul, dar mulți alții nu aveau harul chiar dacă se străduiau să fie oameni foarte buni și cucernici.
Ca și cum de sus ar veni pustiirile, de pe la maimari... în timp ce unii preoți mai mici încă mai păstrează Harul, dar bisericile se pustiesc pe zi ce trece, iar comuniunea liturgică, duhovnicească, absența comuniunii creștinești cerești e suplinită de eforturi disperate de a cânta oamenii frumos sau împreună, iar duhurile necurate sau rele mișună în tot locul dându-se îngerești...
Deci în concluzie am impresia că puțini preoți noi, ori arhierei noi mai au Harul, iar Biserica se golește pe zi ce trece de duhovnicia comuniunii creștine rămânând goală ori plină cu duhuri necurate și spurcate chiar dacă Hristos e prezent acolo dar parcă e plasat în altă lume la care noi nu participăm... căci nu mai suntem în comuniunea Lui.
Asta e, nu pot ascunde ceea ce se vede și se simte!
Ce e de făcut? Să ne prefacem că e altfel? Tristul Adevăr doare... și iată că suntem acum și noi ''ca lumea'' iar toată gLumea e ca noi, deci se pare că ne-am integrat și ne-am îmbarcat în trenul de mare viteză cu destinația IAD.
Last edited by vsovivi; 26.02.2010 at 12:39:18.
|