View Single Post
Vechi 26.02.2010, 16:39:52
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mariamargareta Vezi mesajul
Vsovi se înfoaie văzând (și apoi citând) fraza următoare : În schimb, “cei credincioși la sfârșit” vor fi răsplătiți prin ștergerea tuturor greșelilor lor ( Sola Fide - faptele bune sau rele nu mai contează).

Apoi, fără a sta pe gânduri, reacționează în trombă:

" Păi dacă scrie că li se șterg greșelile cum susți(sic!) că greșelile nu mai contează? Deci contează greșelile dar socotindu-li-se credința, asemenea celor din vechime care prin credință au căpătat iertare și li s-a socotit virtute, tot așa și acestora. Chiar așa de neserioasă vă este interpretarea că în propriul text, în aceiași(sic!) frază vă vădiți absurdul viceversărilor(sic!) sau nu se vede cum vă dați silința de a transforma dulcele în amar și albul în negru și dreptul în strâmb neglijând propriile fraze? Cum se poate să fiți cu mințile atât de feștite cu sola solamenita, sola fide-l castro-n? Cum faceți de vă păcăliți că nu se vede de la distanță? Ne credeți proști(sic!), orbi, ce aveți voi impresia? Chiar nu vă pasă cum vă vădiți nonșalant obrăznicia căci lingviste fiind ar fi trebuit ca măcar în aceiași(sic!) frază să nu vă dați arama pe față producând sensuri absurde, ce se contrazic ori prin care se vădește minciuna... Că mințiți e clar, dar speram să fie mai cu talent, că așa e chiar ridicol să pretinzi că nu minți cînd se vădește că minți din fiecare frază răutăcioasă... poi și dracilor le-ar fi rușine să aibe(sic!) angajate asemenea lingviste. Sau defapt(sic!) voi numai vă dați a fi profesoare de limbi. Ce meserie aveți? Ce v-a dat nenia(sic!) să scrieți? și cui? nătângilor(sic!)? Dar iată că până și nătângii ca mine(sic!) își dau seama că faceți munca asta de mocirlire puse de nenia... că altfel, dacă ați face-o din pură pasiune, atunci ați fi fost mult mai atente cu propriile fraze.

Exemple: Noe, Avraam, Iosua și Caleb fiul lui Iefone, și alții "

Răspuns la nedumeririle dumisale legate de exprimarea "...faptele bune sau rele nu mai contează"

Textul pucios despre care e vorba sună așa:

“...cei credincioși, și cărora li se șterge orice greșeală, căci sunt credincioși, și duhul pocăinței este duhul lor. Amin, amin, amin.” ( Citat din Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa din 12-02-2010)

De aici rezultă că doar două sunt condițiile necesare pentru ștergerea tuturor greșelilor credincioșilor pucioși:
1.-credința - căci sunt credincioși (dar nu orice credință, ci credința în învățătura pucioasă)
2.-pocăința - duhul pocăinței este duhul lor (dar fără nici o particularizare anume privind părerea de rău).

De aici rezultă că, spre exemplu, un bun credincios pucios care are duhul pocăinței pentru faptele săvârșite, dar nu-l iartă în nici un chip (din motive justițiare) pe cel care i-a greșit lui în vreun fel, va fi totuși iertat integral, în virtutea preceptelor de mai sus. Sau, tot așa de bine, dacă pocăința unora este superficială și ușuratică, lipsită de părere de rău sau de o mărturisire concretă, tot vor fi iertați, căci sunt credincioși.

Or, Biblia spune clar, că de nu vom ierta celor care ne-au greșit, să nu ne așteptăm ca să ni se ierte și nouă greșalele noastre.

În Biserica Ortodoxă există Taina Spovedaniei care aduce iertarea (ștergerea) greșelilor, dar nu fără a se îndeplini câteva condiții relativ complexe:
1.-pocăința creștinului să fie sinceră și profundă;
2.-mărturisirea lui să fie completă și responsabilă;
3.-să ierte toate greșelile tuturor celor care i-au greșit lui;
4.-să facă o făgăduință fermă de a lupta împotriva repetării greșelilor mărturisite (deci faptele rele contează încă – și de aceea e imperios necesar a nu se repeta);
5.-dacă păcatele sunt ușoare, să respecte unele recomandări ale duhovnicului de îndreptare și întărire a vieții;
6.-dacă păcatele sunt grave să respecte canonul de pocăință primit de la preotul duhovnic;
7.- penitentul se angajeze în fapte de milostenie față de semenii săi (deci și faptele bune contează).
cine vă învață pe voi ce rezultă din texte?

nici pe departe nu rezultă din citatul:

“...cei credincioși, și cărora li se șterge orice greșeală, căci sunt credincioși, și duhul pocăinței este duhul lor. Amin, amin, amin.” ( Citat din Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa din 12-02-2010)

aiureala asta în care dați exemplu exact ceea ce spuneam mai sus că voi chiar sunteți rău încurcate de cel rău fiindcă v-a pus nenia să comentați, păi așa comentați voi?:

Citat:
De aici rezultă că, spre exemplu, un bun credincios pucios care are duhul pocăinței pentru faptele săvârșite, dar nu-l iartă în nici un chip (din motive justițiare) pe cel care i-a greșit lui în vreun fel, va fi totuși iertat integral, în virtutea preceptelor de mai sus. Sau, tot așa de bine, dacă pocăința unora este superficială și ușuratică, lipsită de părere de rău sau de o mărturisire concretă, tot vor fi iertați, căci sunt credincioși.
Păi spune și dumneata cine a mai văzut ca cineva credincios, cu duhul lui fiind duhul pocăinței (pentru ce vrei dumneata) și să:

1) nu-l iartă în nici un chip (din motive justițiare) pe cel care i-a greșit ;
2) pocăința este superficială și ușuratică, lipsită de părere de rău sau de o mărturisire concretă ;

Păi în cazul acesta dat de tine el e posedat de duhul mândriei sau al fățărniciei și niciîntr-un caz duhul lui nu este duhul pocăinței!

Deci dacă și cu parcă se plimbau pe barcă, valul a venit, barca a trosnit, și dacă parcă a fugit, dar unde să fi fugit? marea i-a'nghițit!

Nu v-am zis că în aceiași frază dați argumente absurde și evident imposibile și ilogice din care se vede clar că niciîntr-un caz nu rezultă din texte ceea ce susțineți nonșalant, că rezultă... Ba din contră, din texte rezultă viceversa decât susțineți voi că rezultă, cele două lingviste, ce țin un discurs deductiv, logic, coerent, consecvent... și se vede clar că sunteți raționaliste, că numai ălora le-a mâncat raționalitatea înțelepciunea tainică a inimii.

Uite că iar mi-ați dat motive să mă înfoi. Și ce tot ai băgat în textul meu atâta sick? tu vrei să mă sick-tir-ești? Că-s nebun mi-ai mai zis, schizofrenic, delirum tremens, halucinant, că mă contrazic, că-mi bag capu'n tobă fiindcă-s surd și altele... iar acuma tot sic!, tot sic! și iarăși tot sic! ?... Ce, acuma așa-i moda ca în loc de cotcodac să se zică sic! ... ? Sau așa faceți voi când vi se pare că ați descoperit aberica? SIC! sau te-ai apucat să-mi corectezi textul din punct de vedere gramatical, scoțînd în evidență că iată nu-s lingvist așa mare ca voi două. Ba sunt mai mare ca voi, doar că gramatica mea nu este ca a ta, și mai și las prin text și câte-o greșală și de ciudă ca să poată unii să facă din gură în loc de cotcodac tot sic și sic și sic și iară sic... crezând că au ajuns în aberica ori că au clocit tocmai oul lui Columb!

Sau voi ați vrut să-mi demonstrați că știți gramatică și ca atare chiar sunteți lingviste... că doar mi-ați arătat că aceeași nu se scrie aceiași, și susți cu doi de ii, sau aibă în loc de aibe, dar absurdul viceversărilor ce are? sau ne credeți proști? sau nătângilor? ca mine ca și mine...

Poi mă, voi ați și sic-uit în plus pe acolo prin textul meu, uitând că eu imit și vorbirea în scriere că suntem pe forum și mai am și expresii proprii și personale și alte ciudățenii... deci iată că și la capitolul corectură lingvistică fușeriți... și atunci cine e nenia ăla care v-a angajat la miștocărit textele? un drac sărac... deci halal drăcie... Așa că mulțumesc lui Dumnezeu că a lăsat atacul ăsta de la un drac sărac... dar ce o să mă fac când vin ăia cu lova, lova, lova, fantastic, bombastic... deci mulțumesc lui Dumnezeu pentru voi!

Last edited by vsovivi; 26.02.2010 at 17:26:18.