Citat:
În prealabil postat de andreicozia
Exemple de lucruri care ne plac si prin asa zisa vointa personala le alegem pentru noi si pentru cei apropiati
Wow ce masina rosie!
Ce casa!
Ce pantofiori, gentuta, bluza, adidasi!
Ce gradinita, scoala, facultate selecta, ce job de prestigiu!
Ce carte, muzica!
Ce candidat responsabil!
Ce religie unica in lume!
Oare noi alegem sau SE ALEGE pentru noi, noi ramanind cu iluzia ca participam la decizie!
Da, noi apasam doar pe buton si nici nu ne dam seama ca de fapt suntem un produs al fortelor externe si ca de fapt avem multe eu-ri in noi. Eu-l de la biserica, eu de pe strada, alt eu la servici, alt eu(copilul) cind suntem cu parintii, alt eu cind suntem cu copiii nostrii, cu sotia, cu amicii de pahar, samd
Pina si la mincare suntem manipulati sa cumparam din anumite locuri discreditind si denigrind/evitind altele, suntem manipulati sa mincam organic, in avantajul industriilor de "organice" care luate la bani marunti nu mai sunt asa de curate... in schimb preturile sunt de trei ori mai mari.
|
Din punct de vedere a comertului e necesara reclama si la un om materialist are si efect pentru ca in el se manifesta mai mult propriile dorinte decit ajutorul altui om.
Problema cu aceste euri( socializari )pe care le enumeri sint necesare pentru ca tu sa poti convetui intro societate cu diferiti oameni (credinciosi ,atei,satanisti,liberi cugetatori,....)altfel ai fi o entitate stranie intre oameni daca nu ai asimila aceste lucruri in interiorul tau.Nu poti inota cu pestii daca nu ai branhii la fel nu poti zbura daca nu ai aripi deci trebuie sa accepti aceste conditii ca sa poti supravietui cu ceilalti si in acelas timp sa poti socializa cu ei.
Credinta in DUMNEZEU iti da liberul arbitru(constiinta de a destinge binele de rau) de a putea alege daca nu ai credinta in DUMNEZEU esti luat de entitatile negative(satan)si te inrobeste si devii un consumator la comanda fara sa iti dai seama dar ai impresia ca tu decizi ceea ce nu este asa.
Oamenii pina nu o sa atinga o constiinta mai inalta nu pot sa zica ca au liberul arbitru in totalitate.Ceea ce il afecteaza pe el personal e posibil sa aiba un liber arbitru destul de mare dar in societate e limitat de liberul arbitru al societatii la fel se intimpla si la o tara sau la toata planeta se micsoreaza liberul arbitru.Ex.Un om nu poate provoca o catastrofa pentru ca vrea el asta ar insemna sa le anuleze liberul arbitru a celorlalti oameni si bineinteles ca DUMNEZEU nu o sa permita.