View Single Post
Vechi 26.02.2010, 19:02:36
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de copacel Vezi mesajul
Din punct de vedere al invataturilor, am observat ca se propovaduieste aceeasi Evanghelie. Multe din invataturile adventiste, referitoare la Evanghelie, pot sta la un loc cu invataturile din credinta ortodoxa (le gasesti chiar pe acest site).

Faptul ca in Biserica Ortodoxa se propovaduieste altceva, este problema celor care propovaduiesc. Inseamna ca nu cunosc sau nu respecta "Invatatura de credinta ortodoxa" si Evanghelia.
Hai ca-i tare, cu alte cuvinte faptul ca ortodocsii nu invata ca adventistii e din vina ortodocsilor ca de fapt invatatura noastra este exact ca cea adventista dar nu reusim sa o intelegem ca atare.

Citat:
Eu as putea, foarte usor, sa propovaduiesc Evanghelia lui Hristos, in biserica adventista, inspirandu-ma din "Invatatura de credinta ortodoxa". Am citit cateva capitole care m-au surprins in mod placut.
Pai sigur ca ar fi foarte usor culegand un cuvant de ici sau dincolo, asa cum iti convine dar vezi tu, asta este problema ca din credinta ortodoxa nu poti lua doar ce-ti convine.

Citat:
În prealabil postat de copacel Vezi mesajul
Uite un exemplu de invatatura si credinta comuna: credinta in viata vesnica ce o vom mosteni dupa inviere.

"11. Astept invierea mortilor.

12. Si viata veacului, ce va sa fie. Amin."
(Crezul)
Asa si?
Crezi ca asteptam aceeasi Inviere?
Eu nu cred.

Adventistii o vad intr-un fel, ortodocsii o asteapta altfel.