Vorba multă, sărăcia omului!
Vsovi încearcă să copleșească prin cantitate, văzând că n-a reușit până acum prin calitate. Dar... vorba ceea: Vorba multă, sărăcia omului!
Vsovi are pregătite pentru asta câteva argumente imbatabile, cu care bate apa în piuă. Unul dintre ele este “se vede clar”. Mai precis, “se vede clar că...”. Iată câteva exemple, comentate.
1.Se vede clar că lui nu-i plac raționaliștii, pentru că lor le place să fie raționali:
“Nu v-am zis că în aceiași frază dați argumente absurde și evident imposibile și ilogice din care se vede clar că niciîntr-un caz nu rezultă din texte ceea ce susțineți nonșalant, că rezultă... Ba din contră, din texte rezultă viceversa decât susțineți voi că rezultă, cele două lingviste, ce țin un discurs deductiv, logic, coerent, consecvent... și se vede clar că sunteți raționaliste, că numai ălora le-a mâncat raționalitatea înțelepciunea tainică a inimii.”
2. Se vede clar că-l deranjează temeiurile biblice și Sfânta Tradiție, motiv pentru care orice analiză temeinică este pentru el automat “sectară” și orice referință canonică este automat “farriseică”(sic!):
“De unde se vede clar că după ce ați născocit un exemplu care cică ''rezultă'' din text, v-ați apucat să-l biruiți exact ca sectanții cu biblia sau farriseii cu canoanele ortodoxe.”
3. Se vede clar că are probleme serioase cu simțurile, deși eu îl credeam un băiat simțit. De aceea adulmecarea duhurilor o face ceva mai greu, dar lui îi este clar că ele sunt rele:
“...simțeam clar că acolo este Dumnezeu, în Duh, acum nu-l mai simt;[...] și mie mi-e clar că bisericile sunt pline de duhuri rele”
4. Se vede clar că se cunoaște mai bine decât ne-am putea închipui noi, ceilalți. Și nici nu vrea să se schimbe, se simțește bine așa:
“deci e clar, mă repet la nesfârșit irațional, deci e clar că sunt schizofrenic, poi nici nu vreau să fiu rațional...”
5. Se vede clar că susține că eu susțin ceea ce n-am susținut niciodată:
“deci e clar că acum susți sus și tare din nou că VT nu vorbește de Mesia...”
6. Se vede clar că își face educația sexuală citind pe furiș Leviticul, din care a învățat clar că sexul este păcat:
“și iată în levitic 12 se arată clar că e păcat!”
7. Se vede clar că tot Leviticul stă și la baza studiilor lui postliceale de Puericultură Practică:
Deci reise din text, foarte clar, și faptul că[...]Deci din acest text al Leviticului 12 se înțelege foarte clar că pruncul nou născut este necurat 7 zile
8. Se vede clar că a descoperit în noi două vrăjitoare persiflatoare care duc o crâncenă vânătoare de sectanți:
“toate cu scopul clar de a decredibiliza și a persifla, căci un nenia v-a făcut să fiți voi sigure că pucioșii mint ori inventează, deci că e sectanți...”
9. Se vede clar că s-a prins că eu m-am prins că proorocii pucioși, ale căror proorocii nu se împlinesc, sunt orbi:
“Deci e clar ca lumina că negi duhul proorociei, duhul Luminii, zicând că întunericul a cuprins-o, deci e clar că susții că toți proorocii erau orbi...”
10. Se vede clar că a văzut și cu ochii închiși că e clar că noi nu ne contrazicem:
“păi aia măcar aveau ochi, căci voi dacă îi țineți strâns închiși e clar că nu vă contrațiceți...”
11. Se vede clar că așa de tare îl deranjează satisfacțiile altora, încât face clăbuci la gură și dă să fugă în mărăcini:
“Deci e clar ce vă dă vouă satisfacții: izbânda avocățească, și pentru asta ați face orice compromis, folosindu-vă de orice tertip, și ați așterne aici toată caterinca posibilă doar ca prin efect și punere în scenă să mai bifați voi acolo în rechizitoriul vostru, în zapisul grefierului, încă o mică gheruială împlinită pe fața Domnului în speranța ca întimidarea o să ne facă să fugim între spini și mărăcini așa ca iepurașul hăituit de vânători, dulăi și gonaci...”
12. Se vede clar că nutrește o antipatie manifestă față de antisemitism:
“Se vede clar diferența de aspect, de conținut, și anume că urarea finală, a fost mult mai frumos tocmită cu ocazia plinirii proorociei! și apare ceva nou: slava poporului Tău Israel!”
13. Se vede clar că atunci când trage concluzii, le trage de păr ca să nu-i cadă părul în ochi:
“Deci concluzia este clară, prima dată a zis „cu ochii mei văd” iar a doua oară a zis „văzură ochii mei””
14. Se vede clar că-i tare la calendar: calendarul pucios (pe stil vechi) este valabil, deși e vechi, iar cel din BOR (pe stil nou) este expirat, deși e nou. Tot la fel de clar îi este că stiliștii nu sunt stiliști:
“Nu e vorba de stil căci nu sunt stiliști! și iată o altă minciună drept argument, ci calendarul e clar că acela e valabil, ăla care îl afirmă CLD,...”
15. Se vede clar că gLumește susținând că noi, tot susținând catehismul BOR și combătând sectele cu Scriptura în față, ne-am molipsit de la sectanți și ne-am contaminat cu venin de erezie exantematică:
“...reiese clar că sunteți insuflate de duhul ereziei și voi născociți erezia crezînd că ați priceput textul în mod corect, cu scriptura fiind voi în fața voastră, exact ca și orice eretic pui de năpârcă, [...] e clar sper că pentru toată gLumea,...”
16. Se vede clar că toate “Înterpretările” lui Vsovi de până acum au fost în ceață și că abia acum ceața i se pare că se mai risipește:
“Deci înterpretarea abea acum e ceva mai clară...”
|