Citat:
În prealabil postat de caliyo
Nu vreau sa supar pe nimeni dintre cei care spun ca au aparitii sau vedenii. Nebuni nu sunt sigur. Ideea e ca noi nu stim de unde provin ele, daca sunt de la Dumnezeu sau de la diavol. Si atunci, pt. ca nu suntem siguri e bine sa fim cu bagare de seama, mai retinuti.
Dar va indemn pe toti sa cititi din Pateric pildele cu pustnicii inselati de diavol. Unora li s-a aratat sub forma lui Hristos, iar cei inselati s-au inchinat diavolului crezand ca se inchina lui Dumnezeu , altii s-au aratat sub forma celor 40 de mucenici, altul sub forma Arhanghelului Mihail.
Nu vreau sa ma intelegeti gresit , nu inseamna neaparat ca cei care au povestit diferite intamplari pe forum sunt in aceeasi situatie, nu am de unde sa stiu.
Se spune ca ce e de la Dumnezeu aduce pace, liniste, smerenie, iar ce e de la diavol mandrie , tulburare, mahnire in suflet.
|
Eu una nu ma supar asa usor si sfatul tau mi se pare foarte bun ,eu chiar incerc sa citesc din Pateric dar spre rusinea mea nu inteleg intotdeauna ce vrea sa spuna  poate daca se face un thread despre Pateric ,ma ajuta cei cu bunavointa :)
Doamne ajuta !
fiti dar intelepti ca serpii si nevinovati ca porumbeii." - Matei 10:16
"Nadejdea mea este Tatal, Scaparea mea este Fiul, Acoperamântul meu este Sfântul Duh.
Treime Sfânta, slava Tie !" (Sfântul Ioanichie)
|