View Single Post
Vechi 28.02.2010, 14:52:58
OmuBun
Guest

Implicit Dreptul la replica!...

...Nu am nici o replica! Aveti dreptate. Asa este. De cand m-am infiintat pe acest forum, nu fac decat sa-i "vanez" pe cei care sunt de alte pareri decat mine (credinta e... mai putin importanta ) sa jignesc si sa incit spiritele dupa bunul meu plac. Sunt, intr-adevar, intr-o mare criza de identitate, dar nu fata de OM, de care nu m-am temut niciodata, ci fata de Dumnezeu in fata caruia voi ajunge la un moment dat si ma tem ca nu prea voi avea cu ce sa ma prezint ca "fapte bune". Ca o paranteza, astazi, predica parintelui a continut si urmatoarea povestioara: cica, moare un om care toata viata a cautat sa urmeze cu strictete toate cele randuite in cele zece porunci. Ajuns la portile Raiului, bate cu putere, iar de dincolo i se raspunde: "Cine este?" "Eu, cutare, am venit asa cum mi s-a fagaduit, fiindca am pazit toate poruncile Lui Dumnezeu!" "Foarte bine! Cu cine mai esti?" "Pai cum cu cine? Sunt singur" "Cum? Toata viata ta te-ai ostenit numai pentru tine? N-ai salvat chiar pe nimeni? N-ai intervenit cand doi se certau; n-ai aratat nimanui Adevarul Lui Dumnezeu pe care tu l-ai tinut atat de bine? Atunci du-te de unde ai venit, ca egoist ai fost si te-ai gandit numai la tine!"

Da, si eu am mai intervenit pe ici-pe colo, parand ca judec pe celalalt, dar daca se cauta mai cu atentie, in general incerc sa fac apel la calm si mai ales a ne vedea de propriile noastre greseli. Ce cauta cuvinte atat de urate pe-aici, mai ales de la cei cu experienta rugaciuii, aparent e greu de inteles.
Mesajul lui Iustin: "Nimeni nu stie despre sine ca judeca,desi ceilalti,neutri fiind,vad cu ochiul limpede ca exista judecati aspre si chiar acuze.
Nu ne cunoastem pe noi,asa cum doar ceilalti ne pot vedea,asta e problema."
Frumos spus, doar ca de inteles intelege fiecare dupa adrenalina din sange!
Mesajul Miha-anca: "Nici nu apuca unii sa-si spuna doleantele, ca deja apare o amenintare gen "forme de cumintire"... Ispite si iar ispite. Intotdeauna e loc de mai bine!
Apropos, nici amenintarea nu are ce cauta pe acest forum crestin-ortodox."

Oameni buni, pentru refulari, jigniri si rataciri, sunt foarte multe locuri. Faptul ca nu ne putem stapani in fata unui calculator imi da mult de gandit despre acea persoana in viata de zi cu zi! Eu vad multa ura intr-un loc care ar trebui sa fie binecuvantat de Dumnezeu!