Nu cred ca li se spune "cazuti " ptr ca numai Dumnezeu stie cine este si cine nu este cazut....
Daca pleci din lucrare si urmezi drumul bisericii nu inseamna ca esti cazut....asa ca ...cei care sunt in lucrare nu cred ca afirma asa ceva...
Legat de fetele si de baietii care s-au casatorit ....bravo lor...fiecare e liber sa faca ce vrea ...dar in acelasi timp trebuie sa te gandesti si la suflet nu numai la trup...ptr cei care renunta la Dumnezeu sau nu mai sunt crestini activi , eu cred ca exista o mare pierdere ptr ei....ptr ca sufletul cere...hrana asa cum a fost el obisnuit....asa ca ...pe de alta parte gandeste-te la parintele ca la o mama cum crezi ca s-a simtit cand a vazut ca o parte dintre cei pe care i-a invatat lucruri bune acum nici macar o cruce nu-si mai fac...tu cum te-ai simti daca ai vedea ca, copilul tau este total schimbat...nu te-ar durea...
Daca stam si ne gandim nici parintele Porfirie nu era de acord ca cei care frecventeza biserica sa se casatoreasca cu persoane care nu merg la biserica stiind ca acei crestini vor renunta ...nu..? Exemplul cel mai concludent este legat de fata care s-a casatorit cu un mason...ce a urmat...schimbare ei si nu a lui..nu?
Eu nu zic ca nu exista persoane care au gresit dar tu nu mergi la biserica ptr ei ...mergi ptr sufletul tau..nu?
Uneori trebuie sa treci peste toate astea si sa nu negi munca parintelui...ca e mare greseala....
|