Subiect: 1 si 8 martie
View Single Post
Vechi 28.02.2010, 22:29:17
andrei25's Avatar
andrei25 andrei25 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de elena20 Vezi mesajul
Sunteti de parere ca ar trebui sa sarbatorim aceste zile si sa purtam/oferim martisoare?sau sunt pseudosarbatori ca `valentine`s day` sau `halloween`?ca acuma nu stiu daca sa cumpar martisoare pt colege sau nu.
am citit intr-un indreptar de spovedanie ca nu-i bine sa purtam martisoare ca sunt ca un idol.ceva de genu.
dumneavoastra ce parere aveti?
Eu nu am citit nicaieri in Sfintii Parinti, in Vietile Sfintilor, in Sf Traditie, ca crestinii de altadata sarbatoreau 1 martie, 8 martie. Nu avem nevoie de 1 martie ca sa ne bucuram ca vine primavara. Nu am avem nevoie de 8 martie, ca sa pretuim femeile si mamele. Am ajuns sa spunem ca de sarbatoarea sfanta a Invierii Domnului vine "iepurasul" (cel cu coarne), si de Nasterea Domnului ca vine Mos Craciun, si uite asa am denaturat toate sarbatorile crestine. Diavolul a venit cu pacaleli, si uite ca i-a tinut. S-au facut sondaje de Craciun si de Pasti, si foarte multi oameni intrebati fiind ce se sarbatoreste de Craciun, spuneau ca e sarbatoarea cadourilor, a lui Mos Craciun, si de Pasti spuneau ca e sarbatoarea cadourilor aduse de iepuras. Doamne ajuta!

Sunt un mandru, un fatarnic, si-un viclean! Fac ceva bun ca sa ma vada altii, si astept sa fiu laudat!

"Gustati si vedeti ca bun este Domnul".
Reply With Quote