Citat:
În prealabil postat de elena20
Sunteti de parere ca ar trebui sa sarbatorim aceste zile si sa purtam/oferim martisoare?sau sunt pseudosarbatori ca `valentine`s day` sau `halloween`?ca acuma nu stiu daca sa cumpar martisoare pt colege sau nu.
am citit intr-un indreptar de spovedanie ca nu-i bine sa purtam martisoare ca sunt ca un idol.ceva de genu.
dumneavoastra ce parere aveti?
|
Eu nu am citit nicaieri in Sfintii Parinti, in Vietile Sfintilor, in Sf Traditie, ca crestinii de altadata sarbatoreau 1 martie, 8 martie. Nu avem nevoie de 1 martie ca sa ne bucuram ca vine primavara. Nu am avem nevoie de 8 martie, ca sa pretuim femeile si mamele. Am ajuns sa spunem ca de sarbatoarea sfanta a Invierii Domnului vine "iepurasul" (cel cu coarne), si de Nasterea Domnului ca vine Mos Craciun, si uite asa am denaturat toate sarbatorile crestine. Diavolul a venit cu pacaleli, si uite ca i-a tinut. S-au facut sondaje de Craciun si de Pasti, si foarte multi oameni intrebati fiind ce se sarbatoreste de Craciun, spuneau ca e sarbatoarea cadourilor, a lui Mos Craciun, si de Pasti spuneau ca e sarbatoarea cadourilor aduse de iepuras. Doamne ajuta!