Citat:
În prealabil postat de slorandus
Sunt si eu de acord ca nu este potrivit sa comentam noi Sfanta Scriptura, dar este foarte important sa o studiem amanuntit.
Insa nu sunt de acord cu afirmatia lui Mikhael ca biserica nu poate gresi. Dovezile istorice arata ca pentru sute de ani biserica a avut preocupari care nu erau dupa voia lui Dumnezeu (cu totii am auzit de Evul Mediu Intunecat). A fost o perioada intunecata pentru ca lipsea Lumina. Unde era Lumina? Biserica o ascundea, ca sa nu ajunga in mainile poporului. Au murit milioane de martiri pentru ca noi sa avem astazi aceasta Lumina fiecare in casa lui. Insa tare mi-e teama ca pe Sfanta Scriptura, asezata cu grija in raft, se aseaza mult praf. Pericolul intunecimii exista si astazi, si poate fi invins numai prin studiu.
|
Dar de atrocitatile comise de protestanti, dupa Reforma, ai auzit? De acelea era responsabila tot Biserica (Catolica)? Dar voi traiti intr-un spatiu ortodox, ati adoptat lupta cu morile de vant, cu fantomele trecutului, ca sa pareti mai interesanti? Ce martiri au fost aici in Rasarit ca voi sa aveti "lumina" care v-a venit prin incarnarea intr-un predicator care sa va invete cum si in ce sa credeti?
Si de ce folositi expresia "voia lui Dumnezeu"? V-a comunicat Dumnezeu, personal, care e voia Lui? Ca sa stii voia lui Dumnezeu, trebuie sa te afli in Duhul Sfant. Asta inseamna ca Dumnezeu iti descopera toate (vezi cazul parintelui Porfirie). Eu am cunoscut un singur preot care avea acest dar, am auzit si citit despre multi altii, dar, de la Luther incoace, pe ramura (neo)protestanta a disparut cu desavarsire. Asta arata ceva foarte important: lipsa sfinteniei sau "dupa roadele lor ii veti cunoaste". Neoprotestantii au abandonat cautarea sfinteniei pe care au inlocuit-o cu una rational-inchipuita. Lectura Bibliei nu confera sfintenie, ci numai iluzia ei. La prima incercare iti dai seama ca ai avansat, vorba lui Creanga "pana la genunchiul broastei".