View Single Post
Vechi 28.02.2010, 23:27:32
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Apostolul se referă la etapele parcurse de fiecare dintre noi pentru întâlnirea cu Regele nostru, nu la etapele omenirii. E absolut evident din context. "V-am hrănit cu lapte, nu cu bucate tari" le scrie Apostolul corintenilor. Eu (adică apostolul) v-am hrănit. Deci, se referă la urcușul duhovnicesc al oamenilor. Nu la vreun urcuș al omenirii, care nici nu există. Dimpotrivă, toată istoria, de la Geneză și până la Apocalipsă, e povestea unui coborâș neîntrerupt. Cristos S-a încarnat din "disperarea" lui Dumnezeu că oamenii sunt tot mai păcătoși și că soluțiile de până atunci, cu profeți inspirați, nu au avut efectul scontat și nu ca premiu oferit oamenilor pentru că ar fi atins vreun nivel la care meritau întâlnirea cu El. Dovadă e că oamenii L-au răstignit și pe Acela.

La pedepse ale lui Dumnezeu prezente în Noul Testament.
Imi pare rau, nu sunt de acord. Inseamna ca Vechiul Testament este superior Noului Testament si nu invers. Hristos S-a intrupat nu din "disperare" ci din iubire, S-a coborat la nivelul si posibiliattea noastra de intelegere tocmai ca sa ne ridice din latura si in umbra mortii in care zacea omenirea. Cum sa nu vorbesc despre un urcus al omenirii-chiar Mantuitorul ii compatimeste pe contemporani ca profetii si-ar fi dorit sa prinda aceste zile.
Nu sunt de acord cu exemplele date pentru a sublinia mania lui Dumnezeu.
Reply With Quote