01.03.2010, 00:17:23
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Când Cristos spune contemporanilor că profeții și-ar fi dorit să prindă acele zile, El nu are în vedere în nici un caz vreun urcuș al omenirii care ar fi fost între vremea profeților și vremea întrupării Sale, ci la faptul că și-ar fi dorit să fie contemporani cu El, pentru ca:
-Să audă Adevărul din gura Sa în vremea vieții lor în trup
-Să meargă direct în Rai după aceea, fără să mai aștepte în Limb (sau poarta iadului, sau cum îi zic ortodocșii).
Prin urmare, nici în acest pasaj, nici în celălalt pe care l-ați mai invocat cu laptele și bucatele tari, nu este legitim a vedea vreo susținere biblică a ideii că omenirea se află în urcuș spiritual. Încă o dată: între Grădina Edenului și Armagheddon eu nu văd nici un progres al omenirii, ci afundare continuă. Desigur, salvarea individuală va fi posibilă până la sfârșit, dar omenirea, în ansamblul ei, va pieri pe limba ei. Lucrul acesta se va petrece când vor mai fi doar șapte drepți, iar Dumnezeu, în baza preștiinței Sale, va vedea că nu mai este nimeni să le urmeze.
Cu faptul că nu sunteți de acord cu exemplele de urgie a Domnului pe care vi le-am dat, nu pot decât să ridic din umeri și să zic: unde am ajunge dacă am fi toți de acord ?
|
Daca lumea dupa restaurarea realizata de catre Hristos este decazuta fata de cea a Vechiului Testament, asta inseamna un act de neputinta a lui Hristos, iar pe de alta parte numai inteleg de ce a venit Hristos. Nu trebuie sa uitam ca lumea creata era buna, dar nu desavarsita- venirea lui Hristos aduce desavarsirea.
|