contiunare
2. Se vede clar că-l deranjează temeiurile biblice și Sfânta Tradiție, motiv pentru care orice analiză temeinică este pentru el automat “sectară” și orice referință canonică este automat “farriseică”(sic!):
“De unde se vede clar că după ce ați născocit un exemplu care cică ''rezultă'' din text, v-ați apucat să-l biruiți exact ca sectanții cu biblia sau farriseii cu canoanele ortodoxe.”
Citat:
Deci iată, se vede clar, rezultă, că de aia zic deci, că același nărav: de a scoate paiele din ochi cu biblia-n mână, pentru noi e temei biblic, mumă, iar dacă îl vedem la alții, e ciumă, iar când eu scriu farrisei e „sic!” dar când voi scrieți rromâni atunci e analiză temeinică... deci cine v-a pus pe voi la-mpărțeală? că doar cine-mparte parte-și face! Dar referințele canonice se fac pentru tămăduire, căci ele vorbesc despre modurile cum se pot vindeca sufletele alea ce vin la bolnița duhovnicească... dar iată că la voi sunt defapt referințe inchizitoriale, capete de acuzare, putoareoareoareoare.
|
3. Se vede clar că are probleme serioase cu simțurile, deși eu îl credeam un băiat simțit. De aceea adulmecarea duhurilor o face ceva mai greu, dar lui îi este clar că ele sunt rele:
“...simțeam clar că acolo este Dumnezeu, în Duh, acum nu-l mai simt;[...] și mie mi-e clar că bisericile sunt pline de duhuri rele”
Citat:
ce e slava de la oameni? ce e slava omenească? ce e lauda de sine? folosindu-ne de a lăuda pe Dumnezeu... crezi că are nevoie Dumnezeu ca să ne prefacem mereu că-L lăudăm pe el când mie mi-e clar că eu cel puțin o fac mereu doar ca să mă laud pe mine... dar Dumnezeu este lăudat minunat doar în sfinți, nu ăia pe care-i vedem și credem noi sfinți, ăia doar se dau ei sfinți pe ei, ci ăia de prin icoane, de prin picturile murale, în ăia e lăudat Dumnezeu; iar ce se întâmplă la noi e grăire în deșert, ne lăudăm noi pe noi și între noi crezând că-L lăudăm pe Dumnezeu... dar primește Dumnezeu laude din buze viclene? din limbi pismatice? Păi cum făcea Hristos de gLumea nu-L lăuda pe El ci dădea slavă lui Dumnezeu? Deci cum făcea El și cum facem noi? deci nu e clar cu ce-s pline bisericile? Mai demult era altfel, se simțea acolo Harul chiar dacă nu era nimeni în bisercă, era noapte, eu stăteam adăpostit afară, sub acoperiș și simțeam liniștirea și bogăția, fiindcă veneam de frică acolo, frică grozavă care mă agita, iar acum se pare că în loc de Har e lăudăroșenie omenească și goliciune... și se simte... o simte oricine... ne flatăm reciproc crezând că lăudăm pe Dumnezeu, deci să fim serioși... ne lăudăm între noi... fiindcă nu facem nimic din ceea ce ar trebui... iar dovada este că în biserici se simte putoaroareoare omenească, slava în deșert... nu că aș face eu excepție, eu cred că-s primul la grăire în deșert, dar să mint că ar fi altfel și să zic ca și tine că putoarea și flatarea păcatelor e defapt HAR?
|
4. Se vede clar că se cunoaște mai bine decât ne-am putea închipui noi, ceilalți. Și nici nu vrea să se schimbe, se simțește bine așa:
“deci e clar, mă repet la nesfârșit irațional, deci e clar că sunt schizofrenic, poi nici nu vreau să fiu rațional...”
Citat:
Acolo vă scoteam la suprafață năravul cu care îi etichetați pe toți ce vă stăteau în cale ca pe niște smintiți ori schizofrenici...
Păi de aia am zis așa că voi nu aveți nici măcar noțiunile cuvintelor, dar nu doar luate din dicționar ci și sensul lor duhovnicesc, și voi neavând Adevărul, nu pricepeți sensul tainic, adică „unde bat”, și rupând din context pare absurd, dar nu e absurd ci e chiar corect: nu vreau să fiu rațional ci schizofrenic, fiindcă schizofrenia nu e diagnosticul ăla înfricoșător cu care vă serie pe voi nenia ci e defapt ruperea minții de la gLume și de la păcatele ei, adică ruperea minții de la viseu! dar fără să viseu! dacă pricepeți voi ceva din ce zic eu aicișa.
|
5. Se vede clar că susține că eu susțin ceea ce n-am susținut niciodată:
“deci e clar că acum susți sus și tare din nou că VT nu vorbește de Mesia...”
Citat:
Ba asta sușii mereu că Mîngîierea lui Israel a murit, dar nu textual ci ești purtată de duhul ăsta rău fiindcă voi ziceți că acolo la simbolul credinței „... și Carele a grăit prin prooroci”, gata nu mai grăiește de atunci nimic, tace ori a murit, deci iată, Carele, pentru voi a murit! păoi cum era să moară, iată că Duhul Sfânt mai grăiește și El este Mângâierea Noului Israel... din creștini, din români.
Deci asta susțineți, nu add litterram, că eu chiar văd ce rezultă din ceea ce scrieți voi, eu știu măsura rezultanta, că eu mai știu câteodată, de la Hristos, să citesc corect și exact „unde bateți”!
Deci se vede! clar! dacă nu credeți, recitiți ce ați scris! și dați-mi dreptate că eu am! acolo unde am, că doar nu m-am născut infailibilizabilizat.
|
continuarea mai jos
Last edited by vsovivi; 01.03.2010 at 10:50:59.
|