View Single Post
Vechi 25.03.2007, 22:59:36
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.03.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de rellyv
Eu cred ca absolvetii de Teologie ortodoxa-litere lb.romana sunt cei mai potriviti sa predea religia in scoli,ca d`aia s-au pregatit.Iar scopul lor este sa-l bage pe Dumnezeu in inima copiilor.Am o fata care-i profesoara de religie,si stiu de la ea ca elevii care nu sunt crestin ortodocsi daca vor ,pot pleca de la ora de religie.In schimb,la sfarsitul semestrului aduc davada de la pastorul lor pt.a li se incheia media.Un profesor de religie ortodoxa nu poate preda la catolici sau la alte culte.Pt.aceasta exista facultati catolice,baptiste,s.a.
Scopul absolventilor de teologie nu este acela de a-l baga pe Dumnezeu in sufletul copiilor" cum spui tu. Aste suna a prozelitism si indoctrinare. Scopul lor este sa le preea un obiect, care din punct de vedere metodologi nu este cu nimic deosebit de celelalte. Incerc sa spun ca profesorul de religie, absolvent de Teologie ar trebui sa fie capabil sa predea "Istoria religiilor", iar postul sa fie obtinut in urma unui concurs la care pot participa si reprezentanti ai altor religii monoteiste.
De asemenea, postul de inspector scolar de specialitate ar trebui obtinut pe aceleasi criterii, nu repartizat in mod arbitrat unui preot...
La ora de "Religie" ar trebui sa participe toti copiii, indiferent de religie. Nu sunt impotriva profesorului ca absolvent de Teologie ci a modului in care este predata "Religia".
In felul asta elevii ar invata sa fie mai toleranti, mai ingaduitori iar potentialele tensiuni pe criterii religioase ar fia tenuate.
Cat despre "introducerea" lui Dumnezeu in inima copilului - asta e datoria preotului si a parintelui.
Reply With Quote