Subiect: Salvati Romania!
View Single Post
Vechi 01.03.2010, 13:46:49
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Unhappy

Citat:
În prealabil postat de OmuBun Vezi mesajul
Am asteptat un timp sa se mai calmeze lucrurile. Ce s-ar intampla daca n-am avea puterea sa ne calcam pe mandrie si sa spunem "NU!". Sau macar... "Nu acum!" Daca vrem sa cautam, gasim un munte de "chichite". Dar sa dovedim, ce? Ca suntem infailibili? Dar e vizibil de la distanta ca suntem toti - fara exceptie - foarte slabi si plini de vanitate.
Am crezut despre mine ca iert si uit! Nu-i adevarat! De iertat, iert, intr-adevar, dar odata in plus mi-am dovedit mie ca "nu uit", fiindca pentru niste sicane mai vechi (pe care nu le-am inteles deloc la vremea aceea, din partea cuiva care se declara "bun prieten") am "atacat" cand l-am vazut pe altul in locul meu. Nici nu stiu daca luam de fapt apararea cuiva, sau izbucneam fiindca mocnea in mine mai demult dorinta sa "platesc".
In seara asta la predica de dupa slujba de seara, preotul a vorbit printre altele de cat de mult se inmultesc ispitele in perioada postului. Statistic, cele mai multe certuri si divorturi apar in aceasta perioada, cand parca nimeni nu se mai intelege cu nimeni, in ciuda rugaciunilor sau a postului in sine. Abia acum ar trebui sa-i intelegem pe bietii calugari sau pusnici, care se nevoiesc departe de "lumea dezlantuita" si cu toate aste sunt rau incercati de diavol, care poate "sensibiliza" orice slabiciune. Dumnezeu ingaduie asta si nu trebuie sa ne intrebam noi "de ce?" Noi doar trebuie sa veghem si sa ramanem calmi, macar pana trece furtuna si pana mai scade din nivelul adrenalinii. Am fost si eu tulburat si imi inchipui ce a simtit bietul Cristi... Pe de alta parte imi spuneam: "Las' ca-i bine asa, sa vada si el ce inseamna atunci cand cineva "te ia la palme" pe nepusa masa! Macar daca am reusi sa intelegem ceva din asta. Daca nu noi, cei in cauza, macar cei care privesc de pe margine.
Apelul final este oricum acelasi: "Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti!" Sau: "Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face!"
Noapte buna, romani, oriunde v-ati afla!

P.S. - Poate n-am fost prea clar: Cristi, iarta-ma, te rog, omule! Suntem supusi greselii si mai calcam in gropi din cand in cand!
Te-am iertat frate ! Te-am iertat ! Iartă-mă și tu pe mine !