View Single Post
Vechi 01.03.2010, 15:15:28
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de veveritza Vezi mesajul
Cred ca depinde de fiecare cum intelege asta; stiu multe persoane care s-au casatorit tinand cont de sfaturi si le merge foarte bine si cunosc si din cei care s-au casatorit fara sa tina cont de sfaturi si acum plang si isi smulg parul din cap ca nu au ascultat; cand au venit greutaitile si incercarile au inceput sa carteasca, sa se planga, sa se indeparteze de biserica;deci iata cum se imbina teoria cu practica
Dar fii te rog sincer si spune invatatura parintelui Visarion sa nu lasam loc de confuzii
Din cate stiu chiar si in Bucuresti s-au casatorit si nu a fost o tragedie pentru nimeni; care au fost asa zisele "mari probleme"? au fost urmariti, le-a facut cineva vreun rau, i-a impiedicat cineva sa mearga mai departe pe drumul credintei? sincer chiar nu inteleg!
este foarte adevarat ca eu eram deja casatorita cand am cunoscut pe parintele; acum daca as da timpul inapoi tot asa as proceda adica m-as casatori; crezi ca cineva mi-ar sta impotriva?
Depinde si in grupa ai fi fost.
La mine in grupa aceasta politica nu prea a fost pusa in aplicare, dar la grupele de fete era prapad.
Stiu N cazuri, despre baieti care voiau sa se insoare. Asa cum cere legea Bisericii, nu altfel.
Cum ar fi trebuit sa procedeze? E gresit daca incerci sa abordezi fata care iti place? Interzice biserica asa ceva? Nu. Nici pr Visarion nu a zis asa ceva. Dar iti pot da multe exemple, cu nume de baieti care au fost in situatia asta. Nici nu poti sa iti inchipui ce a fost pe capul lor dupa aceea. Se ajungea pana si la expresii de genul "ce ba ti s-a facut de femeie?", scuzati limbajul.
Ti se spunea ca de fapt tu pentru asta vii la biserica, ca sa te insori. Ca nu te intereseaza Hristos, ci doar femeia. etc, etc.
Daca esti din Bucuresti ar trebui sa-ti aduci aminte ce valuri au fost cand s-a maritat Mariana (sora lui Lenu) cu Vlad (actualul pr Vladimir).
Si iti mai spun ceva, la modul cel mai sincer. Mi-a spus o data un epitrop ca el considera casatoria ca nefiind altceva decat o curvie legalizata. Nu zic ca aceasta teorie era generalizata, nu am auzit asta decat la el. Dar nici ceilalti nu erau mai prejos.
Chestia asta cu casatoria a fost unul dintre motivele care m-au scarbit si m-au facut sa plec de aici.

Nimic din cea a scris pana acum, aici sau in orice alta postare, nu este exagerat. Totul este perfect adevarat.

Last edited by Dumitru73; 01.03.2010 at 16:20:06.
Reply With Quote