Subiect: de ce arhaic?
View Single Post
Vechi 01.03.2010, 17:18:20
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Nu 'ne' imiedicam noi, se impiedica altii. Repet, unde este simtul pastoral?
Repet, eu vorbesc aici de oamenii simpli sau departati de Biserica, pentru ei pot fi o piatra de poticnire cuvintele astea.
Cunosc nu stiu cati oameni care nu au deschis in viata lor un dictionar si poate nici nu stiu cum sa o faca. Lor sa le cerem sa invete acum, sau sa fie crestini pur si simplu?
Fani, nu le cerem noi nimic; dar daca ei vor sa se apropie de credinta, cu bucurie vor invata cateva cuvinte, care la inceput par a le fi straine. Nu cred ca un cuvant necunoscut sa devina piatra de poticnire; dovada ca tu ai fost credincioasa atatia ani, fara a cunoaste sensul cuvantului "nastrapa". Uite, acum il stii, dar nu in asta consta credinta, ci in altceva. Drept asa-ti spun, nici eu nu l-am stiut pana acum.
Da, si eu cunosc oameni, care nu s-au apropiat de credinta, dar nu pentru ca nu au inteles cuvintele, ci pentru ca nu au avut interes, sau pentru ca nu au trecut inca prin asa greutati, incat singura lor scapare sa vina de la Dumnezeu. Pentru acestia se poate simplifica totul la maximum, dar fara sa-i influenteze in bine. Iar cel, care dintr-odata se simte pe marginea prapastiei, va face abstractie de toate cuvintele necunoscute si va imbratisa credinta neconditionat.
Reply With Quote