Subiect: de ce arhaic?
View Single Post
Vechi 01.03.2010, 18:03:34
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Fani, nu le cerem noi nimic; dar daca ei vor sa se apropie de credinta, cu bucurie vor invata cateva cuvinte, care la inceput par a le fi straine. Nu cred ca un cuvant necunoscut sa devina piatra de poticnire; dovada ca tu ai fost credincioasa atatia ani, fara a cunoaste sensul cuvantului "nastrapa". Uite, acum il stii, dar nu in asta consta credinta, ci in altceva. Drept asa-ti spun, nici eu nu l-am stiut pana acum.
Nu iti dai seama de cum sunt oamenii care nu sunt ca tine.. Nici eu nu imi dadeam seama pana nu m-am facut profesoara de religie. Credema ca daca sunt pre amulte astfel de cuvinte 'prafuite' in texte, asta este intr-adevar o piatra de poticnire pentru unii.
Eu nu ma iau ca model, pentru ca eram o tanara atipica. Pe mine ma atradeau tocmai lucrurile astea ciudate si vechi. In plus viata si pe urma meseria m-a obligat de atunci sa invat limbi straine.
Dar majoritatea tineilor nu sunt asa. De altfel eu am auzit imnul acatist, in care apare acest cuvant daca nu ma insel, mai ales in germana. Nu l-am citit destul pe romaneste ca sa ma deranjeze.

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Da, si eu cunosc oameni, care nu s-au apropiat de credinta, dar nu pentru ca nu au inteles cuvintele, ci pentru ca nu au avut interes, sau pentru ca nu au trecut inca prin asa greutati, incat singura lor scapare sa vina de la Dumnezeu. Pentru acestia se poate simplifica totul la maximum, dar fara sa-i influenteze in bine. Iar cel, care dintr-odata se simte pe marginea prapastiei, va face abstractie de toate cuvintele necunoscute si va imbratisa credinta neconditionat.
Ai dreptate mare cand spui ca daca simplifici totul la maxim nu foloseste.
(nimeni aici nu propune asa ceva de altfel)
Sigur, unii din alte motive nu se apropie de credinta, dar de ce sa le mai dam motive in plus cand exista estule si asa?

Cand e vorba d ecuvinte care au capatat alt sens atunci e si mai grav...