Hai să-ți spun eu cum e cu făcut, e același lucru cum a fost la început făcută Eva din coacoasta lui Adam, așa a fost Făcut Adam Cel nou din sămânța Femeii, devenind Fiu al Omului Născut din fecioară, deci ambele texte sunt corecte și nu e necesară nici o corectură ca să se armonizeze cu textul crezului, căci Hristos a apărut în Preasfânta cu mult timp înainte de a fi fost El făcut spre a fi El apoi Născut în chip văzut din Fecioară preacurată... a apărut prin rugăciunile ei și ale poporului dreptcredincios.
Deci dragele mele lingviste iată că iarăși ați dat cu nasul în bară crezând că ați dat gol. Mă, și dacă nu v-aș fi spus, că e tensiune înaltă prin liniile de curent și vă curentează dacă nu sunteți cuminți.
Iar apoi creați un sofism deznădăjduit sub formă de bășcău despre o paralelă inventată și ce anume înseamnă să fi purtător de Dumnezeu, păi exact aia înseamnă termenul Hristofor, ce rezultă, căci fiica cea bună a maicii Domnului, sf. proorociță Verginica, este exemplul cel mai clar al substanței care dă sens termenului Hristofor! Iar voi iată că vreți să scoateți un soi de mândrie din asta, păi nu a fost sf. Verginica cea mai smerită dintre fecioarele curate găsite de Domnul la vremea respectivă potrivite pentru lucrarea Lui? Și care a rămas smerită până la moarte? Deci despre ce mândrie vorbiți voi că ar fi existat la ea sau la copiii ei duhovnicești? deci iarăși viseu, viseu, viseu... și nu cred că aberați de foame, că voi precis nu țineți post decât eventual un soi de dietă, o sclifoșenie aristocratică de alegere mofturoasă între mâncâruri, dacă sunteți capabile de astfel de miștocării inchizitoriale. Căci omul care postește, ăla se străduie să nu mintă, să nu fure și să nu cadă în ispită, ori în mândrie și nu se pune să facă circării importate de pe la circus globus... deci e clar că aveți intereul viclean și ascuns al lui nenia. Ce datorie vă insuflă nenia?
Deci sigur sunt valabile ambele texte chiar dacă au diferențe de cuvinte, iar Domnul n-are nevoie de corecturi după pseudofilozofii farisei moderni așa cum insinuezi că de frica lui Pisikaa au corectat proorociile acordându-le cu ceva, ultimii prooroci; păi ce, au retras ei edițiile mai vechi dând erată în locurile respective? nu! deci e clar că și alea sunt valabile... căci acu 2000 de ani a fost Rugăciune, apoi Facere Nouă din preacurată pururea fecioară de către Dumnezeu, din sămânța fecioarei, căci ea a crezut și a primit, iar apoi Naștere minunată, nesângeroasă și nedureroasă, deci iată Fiul Omului, așa cum a fost proorocit Omului după căderea lui din Rai! Mângâierea lui Israel, și acum Mângâierea Noului Israel, cel din creștini, cel din români.
Last edited by vsovivi; 01.03.2010 at 18:33:50.
|