Citat:
În prealabil postat de iustin10
Iustin
Caci nu apartenenta la ortodoxia mantuieste,ci trairea ei, care inseamna trairea in poruncile lui Hristos.
|
Eu cred ca sunt necesare ambele.
Citat:
Dar de prima fara a doau ce zici?
|
Am scris mai sus.
Citat:
Mie cel mai mult imi pasa nu atat de sectari,ci de cei ortodoxi,care judecand-i si jignindu-i ,si dispretuindu-i isi pierd plata ravnei lor,cele drepte.Asta ma doare .
|
Dispret? Sa zicem mai degraba mila pentru ignoranta lor, pentru alegerea proasta care face sa se piarda in van orice efort spiritual.
La dispret se ajunge atunci cand ei devin peste masura de agresivi.
Citat:
Caci sfintii nu au facut asta.
|
Ba sa stii ca au cam dat de pamant cu cei care desi se credeau ingerii faceau lucrare de drac in Biserica..
[quoet] Oricine judeca un sectar ,va fi judecat dupa canoanele celei mai aspre ortodoxii ! [/quote]
Canoanele respective fiind..care?
Citat:
Caci a pierdut pe fratele sau,si se va cere sufletul sau de la el.
|
Pardon, daca unul pleaca la sectari si prefera sa creada invataturii lor mincinoase decat Bisericii, cu ce sunt cei din Biserica vinovati?
Citat:
Caci desi avea cu el lumina sfintilor si a smereniei si a dragostei ,in loc sa lumineze fratelui sau i-a zis ,'esti afara'
|
"Fraților, vă poruncim în numele Domnului nostru Iisus Hristos, să vă feriți de orice frate care umblă fără rânduială și nu după predania pe care ați primit-o de la noi. "
". De-ți va greși ție fratele tău, mergi, mustră-l pe el între tine și el singur. Și de te va asculta, ai câștigat pe fratele tău.
16. Iar de nu te va asculta, ia cu tine încă unul sau doi, ca din gura a doi sau trei martori să se statornicească tot cuvântul.
17. Și de nu-i va asculta pe ei, spune-l Bisericii; iar de nu va asculta nici de Biserică, să-ți fie ție ca un păgân și vameș. "
Citat:
Deci in simplitatea mea la asta se reduce mantuirea,nu judeca ca sa nu fi judecat.
Ci judeca-te [pe tine
|
Tu nu judeci? Cand spui "cutare nu face asa, desi invata asta"?