View Single Post
Vechi 01.03.2010, 23:04:08
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Vsovi presupunea:
Hai să-ți spun eu cum e cu făcut, e același lucru cum a fost la început făcută Eva din coacoasta lui Adam, așa a fost Făcut Adam Cel nou din sămânța Femeii, devenind Fiu al Omului Născut din fecioară, deci ambele texte sunt corecte și nu e necesară nici o corectură ca să se armonizeze cu textul crezului,[...]

Deci sigur sunt valabile ambele texte chiar dacă au diferențe de cuvinte, iar Domnul n-are nevoie de corecturi după pseudofilozofii farisei moderni așa cum insinuezi că de frica lui Pisikaa au corectat proorociile acordându-le cu ceva, ultimii prooroci; păi ce, au retras ei edițiile mai vechi dând erată în locurile respective? nu! deci e clar că și alea sunt valabile...

Dacă nu era necesară corecția "...Mă nasc trup..." în loc de "...Mă fac trup...", de ce au mai operat-o liderii pucioși, în ediția a doua a Cărții de la Pucioasa?
Eu cred că au operat-o pentru că și-au dat seama că au greșit, deoarece Crezul spune clar despre Hristos: "...născut, iar nu făcut..." Tocmai prin asta se definește Hristos: El este Fiul lui Dumnezeu cel Unul Născut mai înainte de veci din Tatăl și tot El este Fiul Omului cel Unul Născut din Fecioara Maria, la plinirea vremii. Hristos , spre deosebire de creația lui Dumnezeu, este Născut, nu făcut.
Deci: de ce au operat pucioșii schimbarea? Tu ce crezi?