Citat:
În prealabil postat de BogdanF2
Eu cred ca s-ar putea sa nu compari mere cu mere. In afara de asta, sa stii ca in ortodoxie, calea cea dreapta nu este asa de stricta incat daca ai gresit cu un milimetru la stanga sau la dreapta, gata, ti-ai pierdut sufletul. daca ar fi asa, nu s-ar mai mantui nimeni. Oamenii mai si gresesc si mai au si pareri diferite, chiar daca sunt sfinti. Vezi ca si intre sfintii Apostoli au fost mici neintelegeri, citeste in Noul Testament.
|
Esti mai rau decit un copil! Tot ii tragi cu ratacirile unuia sau altuia de parca n-ar exista documente oficiale care confirma din plin implicarea BOR in ecumenism si arata abaterile grave de la dogma. De asemenea, dupa 85 de ani ierarhii vostrii sint atit de patrunsi si incrincenati in erezie cum cei de la 1924 nici nu au visat ca se putea vreodata ajunge. Cred ca a venit vremea ori sa te trezesti si sa-ti invingi frica, ori sa taci din gura si sa-ti vezi mai departe de religia ta acolo unde iti inchipui ca se afla Biserica.
Si odata pentru totdeauna: prin faptul ca Biserica Ortodoxa primeste crestini de Stil Nou prin Mirungere inseamna ca socoate Bisericile ecumeniste ca fiind
lipsite de Har Mintuitor. Prin Mirungere se da darul Duhului Sfint, care nu pate fi primit in Bisericile cazute in erezie. Daca ar considera ca exista acolo Har, fii tu convins ca nimeni nu ar indrazni sa repete Mirungerea!