View Single Post
Vechi 02.03.2010, 01:42:11
orthodoxia.i.thanatos orthodoxia.i.thanatos is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de BogdanF2 Vezi mesajul
Eu sunt de acord cu Pr. Iulian. Nu uita insa ca Pr. Iulian este de la schitul romanesc, nu e rupt de BOR, sau eu asa stiu.

Pr. Iulian, ca si Pr. Iustin, Pr. Arsenie Papacioc si altii, iau atitudine impotriva ratacirilor, dar inca nu s-au rupt de cei rataciti. Daca ar trebui sa mai astepte sau sa se rupa si sa se mute la BOSV, nu stiu, si nu sunt eu in masura sa ii judec pe ei. Cred ca au ei mai mult discernamant decat am eu.
Prin tot ce spui doar dovedesti ca nu esti decit un jalnic sectant dupa Iustin, Arsenie, Paisie si oricare altul, cu vedenie in Duh sau nu, care s-o mai fi gasind sa schimbe sau sa adauge la cele spuse de Parintii Ortodoxiei ca sa nu trebuiasca sa iesi tu din zoaiele in care scalzi din lene si din frica.

“Atunci cind Credinta e primejduita, porunca Domnului este de a nu pastra tacere. Daca e vorba de Credinta, nimeni nu are dreptul sa zica: “Dar cine sint eu? Preot, oare? N-am nimic de-a face cu acestea. Sau un cirmuitor? Nici acesta nu doreste sa aiba un amestec. Sau un sarac care de-abia isi cistiga existenta?... Nu am nici cadere, nici vreun interes in chestiunea asta. Daca voi veti tacea si veti ramine nepasatori, atunci pietrele vor striga, iar tu ramii tacut si dezinteresat?” (Sf. Teodor Studitul, +826, Migne, PG Epistola II.81).

Si-acuma, ca tot te dai ortodox, gaseste-mi macar un sfint de la Hristos si pina la 1923 care sa fi indemnat sa faci pe prostul (pe lipsitul de discernamint, ca tot iti place vorba!) si sa dai ascultare unora care indraznesc sa schimbe sau sa adauge la Credinta Ortodoxa!

Sfintul Canon spune clar sa nu te impartasesti cu ereticii si nu sa nu te impartasesti cu ereticii din potir comun. De asemenea, invatatura ortodoxa zice sa fugi de eretici si sa-i eviti in toate si nu sa stai printre ei si sa te impartasesti in Bisericile lor pina cind Sf. Ilie s-o intoarce pe pamint sau pina cind o sa-i vezi ca se impartasesc cu alti eretici!

Si indiferent daca nu-stiu-care traitor al secolului XX a spus sau nu raspicat ca cu exista Har Mintuitor in tainele savirsite in Bisericile cazute in erezie, invatatura ortodoxa este categorica in aceasta privinta: NU EXISTA HAR MINTUITOR IN "TAINELE" SAVIRSITE DE ERETICI!

Poate lucrurile astea ti s-or fi parind marunte (ca lui andrei_im, de altfel), dar ele sint grave, ca si de viata si de moarte.
Reply With Quote