View Single Post
Vechi 02.03.2010, 07:24:20
hmiron hmiron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.08.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de padreati Vezi mesajul
Eu nu am sa dicut problema civila, nu ca ar fi mai putin importanta. Personal consider ca daca cineva vre-a sa apere o asemenea institutie artificiala in instanta, nu e necesara modificarea conceptului de casatorie, si al celui de familie. Pot exista tot soiul de asocieri private prin care sa isi apere drepturile, mosteniri, averi, treburile lor.P
Imi place cum ganditi. Ma bucur ca intelegeti ca este o problema legala inainte de toate. In mod normal conteaza mai putin daca se numeste casatorie sau uniune civila, atata timp cat drepturile ce decurg sunt aceleasi. Dar sunt multi care sunt sensibili la termenul "casatorie", de ambele parti.

Citat:
Oricum ce pot intemeia ei e un soi de tutorat, nu e familie, discutia e lunga.
Da, controversata discutie despre ce inseamna "familie". Unii sustin ca familie inseamna obligatoriu mama + tata + copil, insa eu sunt de parere ca familia este grupul de oameni care te cresc, te educa si care te fac om. Exista familii adoptive, familii cu un singur parinte sau familii de frati care cresc fara nici un parinte, asta nu le face mai putin familii. Sigurm discutia este lunga, dar, din nou, putem vorbi despre familia traditionala, sau despre familie ca termen legal, despre numele scris pe usa sau pe cutia de scrisori sau despre cei care vin la scoala la sedintele cu parintii.

Indiferent de parerile care exista, cred ca suntem de acord cu un singur lucru: legalizarea casatoriilor homosexuale trebuie sa se faca cu toate drepturile pe care le au heterosexualii cand se casatoresc, sau sa nu se faca deloc. Orice solutie intermediara e o prostie.

Citat:
Sa punem insa problema crestinismului, caci suntem pe un forum crestin. Daca pe plan civil au nevoie de recunoasterea unor drepturi cum spui dumneata, pe plan religios ce nevoie au?
Habar nu am. Dar traim intr-o lume in care se presupune ca exista libertate religioasa.

Citat:
Mai precis, cine ii impiedica sa isi faca propria lor biserica falsa cu propriile lor invataturi.
Nimeni. La fel cum nimeni nu-i poate impiedica pe iehovisti sa-si faca propria lor biserica, cu propriile invataturi si ritualuri.
Citat:
De ce doresc atat de mult sa terfeleasca ideea de crestin? Ca uneori au si reusit (la anglicani de exemplu, desi un pic de istorie a acestei confesiuni ne lamureste indeajuns cam ce adancimi de traire spirituala au, in fond e o religie creata pentru a naste un divort) stim cu totii. Ca vor reusi si altele, e de asteptat. Dar care e scopul nobil, ce au de aparat aici?
Poate ar fi mai bine sa-i intrebati pe anglicani.

Citat:
Nici un om normal la cap nu poate justifica homosexualitatea in crestinism. Nimeni. Oricat s-ar chinui. Sunt incompatibile. De ce atunci vor sa darame tot? Spune-mi tu ca esti neinchistat in prejudecati, de ce au nevoie sa murdareasca si acest lucru?
E o problema de perspectiva, unii chiar considera ca pot justifica acest lucru, in timp ce altii ca dumneata considera ca este imposibil. Eu nu am o parere in aceasta privinta si nici nu sunt interesat, fiind ateu.