Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
Ai pus punctul pe i. De ce adica la manastirea Cebza calugarii umbla cu VW Golf cand exista masini de doua ori mai ieftine cu care sa-si poata face treaba?! De ce aud de la preoti (neamuri) ca se plimba cu Lexus ultimul tip (de-alea de parcheaza singure)?
De ce sa nu spunem lucrurilor pe nume?
Cand am ajuns (cu totul intamplator, cu niste babete care m-au platit sa le duc) acum vreo 10 ani la biserica aia din Liteni/Suceava unde preotul deschide cartea pentru oricine plateste, l-am intrebat pe raspopit daca e corect ce face... Oare ce crezi ca mi-a raspuns? NU JUDECATI!!!!
Deci sa tacem din gura si sa ne vedem de pacatele noastre, ca nu e bine si NU AVEM VOIE nici sa ne gandim la pacatele popii, nu?!
|
Ai foarte mare dreptate!!
Preotii ar trebui sa dea cel mai bun exemplu oamenilor, nu? Religia crestina indeamna catre un trai simplu, ca sa nu zic sarac. Sa-mi explice si mie cineva de ce unii preoti trebuie sa se plimbe cu limuzine ultimul tip in loc de Logan-uri de 5 ori mai ieftine. Si de ce nu li se impoziteaza banii pe care ii primesc pentru nunti, botezuri, inmormantari etc? Daca ar fi vorba de sume simbolice - banuti, ok, dar daca se calculeaza in sute de euro?
Iar treaba cu "nu judecati" inseamna ignoranta de ev mediu intunecat. Daca nu judecam asta, atunci sa nu judecam nici furtul, spaga, crima de langa noi, nu?