179. Comentariu la “Cuvântul de la Pucioasa”, cu prilejul sărbătorii sf. Haralambie
Pucioșii reafirmă în “Cuvântul” ticluit de ei în data de 23-02-2010, și atribuit ba lui Dumnezeu, ba spiritului nemuritor al sfântului sfințit mucenic Haralambie, că Domnul Iisus Hristos a venit a doua oară Cuvânt pe pământ și că vine mereu cu sfinții la ei, la Pucioși, aducându-le Cuvânt de învățătură proaspătă, prin care să lucreze împreună cu liderii pucioși peste toată făptura celor credincioși și celor necredincioși, căci venirea Lui în Cuvântul Pucios se vestește:
“ Mă fac cale pentru sfinți, căci ei văd și aud cuvântul venirii Mele și știu făgăduința proorociei că Eu cu ei trebuie să vin și să lucrăm împreună peste sufletele și peste duhurile și peste trupurile oamenilor, peste cei credincioși, și peste cei puțin credincioși, și peste cei necredincioși.
Sunt Domnul! Venirea Mea în cuvânt se vestește, ...” (Citat din Cuvântul pucios din 23-02-2010)
Venirea Domnului de la Pucioasa este cu tot mai multă bogăție de învățătură nouă adusă prin Cuvânt, iar El vine cu milă de om peste oameni. Spre deosebire de Hristosul Biblic, Care este bogat în milă și în har, Hristosul Pucios Își drămuiește mila, căci Se plânge că prea multa milă față de om Îl apasă cu greutate, și de aceea vine El în Cuvânt, ca se ușureze prin el de greutatea milei și totodată să-l umple pe om de bogăția Cuvântului:
“ Dar Dumnezeu, bogat fiind în milă, pentru multa Sa iubire cu care ne-a iubit, [...] Ca să arate în veacurile viitoare covârșitoarea bogăție a harului Său, prin bunătatea ce a avut către noi întru Hristos Iisus. Căci în har sunteți mântuiți, prin credință, și aceasta nu e de la voi: este darul lui Dumnezeu...” (Efeseni, 2, 4-8)
“...și Eu trebuie să vin tot mai cu bogăție de cuvânt, că mila Mea de om se face grea peste Mine,...” (Citat din Cuvântul pucios din 23-02-2010)
Poporul pucios trebuie să se trezească tot mai bine spre mare veghe, prin sfatul și învățătura cea nouă a Cuvântului care vine peste el la Pucioasa și care-l cheamă la ascultare necondiționată de învățătura din cer (de la Dumnezeu) și de pe pământ (de la liderii pucioși), ca să nu cadă ei în greșeala neascultării de stăpânii lor din cer și de pe pământ, căci cu ascultarea nu este de șagă, ci e de stat sub ea cu mare veghe:
“ O, să te trezești bine, bine, popor al cuvântului Meu, și să iei, tată, în tine tot sfatul Meu de peste tine, tot ce grăiesc Eu ție din cer și de pe pământ, căci zilele sunt tot mai grele, tot mai cu durere în ele, iar viața ta trebuie să atragă spre ea în toată clipa binecuvântarea Mea, care poate de la Mine binele tău, paza ta cea de la Dumnezeu, fiule. O, să nu ai grijă mai mare ziua și noaptea ca și grija de a Mă asculta așa cum Eu te călăuzesc să faci și să lucrezi, ca să nu te doară de la greșeala neascultării, tată. Eu te învăț și din cer, și de pe pământ, dar nu e de glumă cu ascultarea, ci e de stat sub ea cu mare veghe pentru ea, căci cei ce ascultă sunt ocrotiți de tot răul, de toată ispita care vine pe pământ ca să încerce pe oameni.” (Citat din Cuvântul pucios din 23-02-2010)
Spiritul neadormit al sfântului mucenic Haralambie este trezit și el bine, și îndată este adus să le vorbească pucioșilor din norii cerului:
“Vin cu mucenicul Meu Haralambie sfințitul, vin la tine cu sfinții, poporul Meu.” (Citat din Cuvântul pucios din 23-02-2010)
Vorbirea spiritului mucenicului seamănă cu a Celui care l-a chemat, iar venirea lui seamănă cu venirea Celui care vine tainic în miezul nopții la liderii pucioși, pe aripile vântului și ale Cuvântului:
“– Venirea Ta cu sfinții mă aduce cu Tine în oștirea cea de arhierei ai Tăi din cer, căci oști din cer vin după Tine, precum este scris, o, Doamne.
O, mi-e tare dor de venirea Ta, ca și la toți sfinții Tăi. La toți le este dor să vii și să poți cu biruința Ta pe pământ, acum, când omul fărădelegii caută cum-necum să-Ți ia scaunul Tău de domnie și așternutul Tău și să poată el în locul Tău cu planul său cel întunecat mai mult decât oricând, căci sunt șapte mii de ani de când omul asta caută în nebunia lui, în dorul lui de stăpânire peste pământ și peste cer.” (Citat din Cuvântul pucios din 23-02-2010)
Spiritul mucenicului îi îndeamnă și el pe pucioși ca să nu se mai îndeletnicească cu nimic altceva decât cu ascultarea de Cuvântul Pucios:
“O, nu vă temeți, voi, fii ai credinței sfinte! Fiți fii ai ascultării de tot cuvântul Fiului lui Dumnezeu, Care vine pe nori la voi și Se împarte prin voi celor credincioși venirii Lui cu sfinții acum, la sfârșit de timp! Nimic să nu faceți mai mult decât ascultare de tot cuvântul Său în tot ceea ce lucrați voi pentru El și pentru voi, ...” (Citat din Cuvântul pucios din 23-02-2010)
Glasul Pucios îi îndeamnă apoi pe creștinii de la Pucioasa la “facerea din nou”, adicăsă se lase modelați ca lutul, ca să fie făcuți (nu născuți) din nou de aceia care au primit de la El dregătoria și lucrarea facerii (liderii pucioși), căci pe pământ sunt acum numai vrăjitori și vrăjitoare care îi fac pe oameni și le dau viață:
“– Eu, Domnul, îndulcesc iubirea sfinților și Mă îndulcesc în ea, în iubirea cea pentru tine, poporul Meu de azi. O, lasă-te, tată, lut moale, ca să te poată modela Făcătorul tău, căci lutul moale stă la lucrat și nu-l doare! Învață-te să nu te doară! Stai moale ca să nu te doară, ci să te bucuri de facerea ta de la cei ce au lucrarea facerii tale cea de la Mine, că pe pământ sunt numai vrăjitori și vrăjitoare, și se duc singuri oamenii la aceștia ca să-i facă și să le facă lor viață, și cred oamenii în vrăjitori și în vrăjitoare și le caută sprijinul, dar toate acestea au pentru om un capăt dureros apoi.“ (Citat din Cuvântul pucios din 23-02-2010)
Poporul Pucios este învățat să prețuiască această A Doua Venire a lui Hristos Pucios, Duh și Cuvânt pe pământ, dat totodată să-L cheme și să-L strige neîncetat ca să aducă reîmprospătarea acestei Veniri, adică să vină cea de-a Treia Venire A Domnului (despre care Apocalipsa spunea că este A Doua):
“Am mângâiat iubirea și dorul sfinților Mei, că doresc la tine sfinții Mei, poporul Meu, dar mai mult doresc ei ocrotirea ta, căci ei văd că tu ești al Meu și că te am la masa Mea, și văd ei tot răul de pe pământ, tot ce amenință omul și viața omului, și strigă la Mine sfinții pentru Mine și pentru tine, tată, ca să ajung la biruință, Eu, și cu ei și cu tine, și strigă sfinții la Mine, fiule. O, strigă și tu ca ei, strigă și tu, strigă tare, poporul Meu, și fă-te, tată, tot o strigare și strigă-Mă, strigă-Mă mereu: "Vino, Doamne". Amin.” (Citat din Cuvântul pucios din 23-02-2010)
Dar Glasul Pucios vine deocamdată, și iar vine mereu, doar cu A doua Sa Venire, în numele lui Iisus Hristos.El promite un război nemilos și necumpătat împotriva omului, purtat cu sabie ascuțită peste capetele celor care-L contestă din necredință cu săgețile lor cele ascunse, făcând ei acesta fie din prostie, fie din îndemn diavolesc:
“ O, vin! Vin și tot vin! Voiesc să vin și să pun capăt săgeților cele ascunse, care dau să tot iasă din tolba fiilor stăpânitorului întunericului acestui veac trecător. Voiesc cu tine să lucrez și să biruim în acest necumpătat război împotriva omului, poporul Meu. Voiesc mai curând decât se așteaptă, voiesc să întorc împotriva capului omului necredincios rodul prostiei lui omenești și diavolești, cu care el se încearcă în sabia Mea. Amin. Ridicăm armele, fiilor! Sus, sus armele! ...“ (Citat din Cuvântul pucios din 23-02-2010)
Armele pucioșilor vor fi însă doar postul și rugăciunea și binecuvântarea. Cu ele, poporul pucios va deveni din mic, mare, și din neputincios, puternic. Pentru aceasta însă trebuie să se înarmeze cu nădejdea cea cu ascultare, și numai așa vă izbândi, dacă-i va face în el locaș deplin Duhului Pucios, în care Duhul să se încuibeze și de unde să poată El să facă ce are de făcut în războiul cel necumpătat împotriva omului cel necredincios în Cuvântul Pucios:
“Postul și rugăciunea, psaltirea și binecuvântarea fiecărei clipe cu cuvântul binecuvântării, și a fiecărei lucrări și mișcări, și ridicăm nădejdea cea cu ascultare pentru ea, poporul Meu, mai mult decât oricând, tată. O, tu ești mic, dar puterea Mea este mare, nu uita! Crede și nu te îndoi întru Mine, fiule, căci Eu sunt Cel ce-ți grăiesc aceasta! Dă-Mi loc în tine ca să pot Eu! Tu ești mic, dar pot Eu. Amin.
Pace ție, poporul Meu! Nu uita, dă-Mi tot locul în tine, și pot Eu. Tot ce nu poți tu, pot Eu. Pot Eu, poporul Meu. Amin, amin, amin.” (Citat din Cuvântul pucios din 23-02-2010)
|