Subiect: Spovedanie
View Single Post
Vechi 02.03.2010, 20:02:02
dorinastoica14
Guest

Implicit Sunt puțin intrigată!

În cărticica mea de rugăciuni la capitolul despre spovedanie la capitolul "Păcate de căpetenie"(le voi enumera poate cineva nu le știe)
1.Măndria/2.Iubirea de argint,de avuții/3.Desfrânarea/4.Lăcomia/5.Invidia/6.Mânia/7.Lenea.
scrie următoarele:
"Întreabă-te apoi și adă-ți aminte dacă n-ai văzut cumva pe altul făcând păcate grele și i-ai îngăduit să le facă,ori te-ai făcut că nu vezi;căci de s-a întâmplat aceasta,ai luat parte la păcatul aceluia și răspunzi de el înaintea lui Dumnezeu..."

Ei bine pe mine această frază mă intrigă deoarece încurajează și "legalizează" păra care după umila mea părere este un păcat urât care poate pricinui multă suferință și poate deterioara grav relațiile dintre oameni.
De ce să mă duc eu la duhovnic- ul la care se spovedește de exemplu și soțul,și alții din familie,sau vecinul sau prietena și să spun "părinte a făcu...a spus...a furat,a înjurat,a curvit,s-a împărtășit cu nevrednicie etc!"

Dumnezeu le știe pe toate.De ce eu,om supus păcatului în orice clipă să spun păcatul altuia???

Dacă de exemplu ai văzut în biserică sau într-o mănăstire un fapt pe care îl consideri păcat mare și îl vei spune este foarte posibil să ți se spună că :
"te-a înșelat cel rău" și că de fapt nu ai văzut nimic ci doar ai gândit că cineva face un păcat dar de fapt tu ești cel păcătos .

Am auzit că în psihologie este un fenomen "vezi ,nu vezi" Poate cineva care are studii în domeniu să mă lămurească?
Reply With Quote