Citat:
În prealabil postat de mariamargareta
Vsovi presupunea:
Hai să-ți spun eu cum e cu făcut, e același lucru cum a fost la început făcută Eva din coacoasta lui Adam, așa a fost Făcut Adam Cel nou din sămânța Femeii, devenind Fiu al Omului Născut din fecioară, deci ambele texte sunt corecte și nu e necesară nici o corectură ca să se armonizeze cu textul crezului,[...]
Deci sigur sunt valabile ambele texte chiar dacă au diferențe de cuvinte, iar Domnul n-are nevoie de corecturi după pseudofilozofii farisei moderni așa cum insinuezi că de frica lui Pisikaa au corectat proorociile acordându-le cu ceva, ultimii prooroci; păi ce, au retras ei edițiile mai vechi dând erată în locurile respective? nu! deci e clar că și alea sunt valabile...
Dacă nu era necesară corecția "...Mă nasc trup..." în loc de "...Mă fac trup...", de ce au mai operat-o liderii pucioși, în ediția a doua a Cărții de la Pucioasa?
Eu cred că au operat-o pentru că și-au dat seama că au greșit, deoarece Crezul spune clar despre Hristos: "...născut, iar nu făcut..." Tocmai prin asta se definește Hristos: El este Fiul lui Dumnezeu cel Unul Născut mai înainte de veci din Tatăl și tot El este Fiul Omului cel Unul Născut din Fecioara Maria, la plinirea vremii. Hristos , spre deosebire de creația lui Dumnezeu, este Născut, nu făcut.
Deci: de ce au operat pucioșii schimbarea? Tu ce crezi?
|
Nu au operat nici o schimbare, crezând dumneata că de aia, pentru ca să acopere ceva, ca și cum ar fi fost vre-o eroare ci iată împreună cele două ediții ne dezvăluie Adevărul Nașterii minunate a pruncului Iisus din pururea fecioară preacurată, și Carele se va naște apoi de sus ca Fiu al lui Dumnezeu prin Botezul Tatălui ce L-a Botezat cu Duhul Sfânt imediat ce L-a botezat Ioan cu apă chioară... căci a văzut Ioan Cerurile deschizându-se și pe Duhul Sfânt coborându-se și rămânând peste El, în chip trupesc de porumb. Deci iată:
1.De la Adam și Eva și până la Preasfânta fecioară Maria neamul omenesc s-a tot rugat așteptând Darul de la Dumnezeu; și Hristos a tot fost mereu împreună cu neamul omenesc ca Mîngâiere a lui Israel... în duhul proorociei și al plinirii proorociilor.
2.Cînd îngerul a vestit și fecioara curată a crezut și a primit Cuvântul lui Dumnezeu, ca să aibă prunc nu de la bărbat-om ci de la Atotputernicia lui Dumnezeu, atunci iată că Dumnezeu din sămânța Femeii a făcut! Fiu al Omului! fără să folosească sămânță bărbătească-omenească, dar Carele era Fiu de parte Bărbătească!
3.Acesta a crescut în pântecul fecioarei preacurate și a venit pe lume prin naștere minunată fiind iarăși vestit de înger ciobanilor ca să meargă și să vadă semnul, iar semnul era că vor găsi un prunc înfășat în iesle; ca să vadă ei că li s-a născut un Mântuitor: „... pe pământ pace și între oameni bunăvoire...”.
Deci iată ceea ce dumneata nu poți concepe în ruptul capului, și anume că : nu s-au corectat ci versiunile ulterioare lăsând valabile versiunile anterioare lămuresc pe deplin Adevărul de credință și simbolul.
Deci Unul Născut mai înainte de toți vecii din Tatăl, și nu făcut,
dar apoi
făcut din sămânță a femeii cum a fost făcută Eva din coasta lui Adam, și născut apoi din pururea fecioară care L-a purtat în pântecul său, ca să aibă El trup spre a putea fi arătat lui Israel, așa cum a fost proorocit, ca Fiu al Omului, iar apoi născut de sus, de la Dumnezeu ca Fiu al lui Dumnezeu, răbdând moartea spre învierea noastră... și așa să fie El slăvit căci a intrat în slava pe care o avea la Tatăl mai înainte de toți vecii, devenind Cuvântul lui Dumnezeu... care va birui pentru noi, pentru cei credincioși și care vor rămâne cu el, fiind Mângâierea cea nouă a Noului Israel, așa cum este scris prin prooroci.