Citat:
În prealabil postat de copacel
Alin, chiar ortodoxia recunoaste ca unele invataturi ale Sfintilor Parinti sunt gresite. Nu stiu dupa ce criteriu face aceasta afirmatie.
La fel si noi. Luam doar invataturile care sunt in armonie cu toata Sfanta Scriptura.
Cat despre pastor pot sa-ti spun ca nu il consideram infailibil. Nu o data am vazut cum pastorului i se cereau explicatii despre unele afirmatii facute la amvon. Doar Sfanta Scriptura este norma de credinta, nicidecum afirmatiile pastorului.
|
Copacel, te rog sa analizezi cele spuse de tine si sa poti constata cat de penibili sunteti si cum nu va dati seama in ce postura va puneti cu aceste afirmatii...
deci noi am avut de unde sa selectam ( a selecta inseamna ca deja sunt mai multi, si poti depista erezia, greseala...etc) dar pe cati cinstim noi din Sfintii Parinti?
De ce nu avem si noi numai un singur om...care sa ne fi cristalizat Inavatatura de Credinta? De ce au participat reprezentati din intreaga lume a Ortodoxiei la Sinoadele Ecumenice, si nu unul singur...izolat pe alt continent, si cu interpretare singurala si personala?
Oamenii astia au interpretat? Sau cumva erau deja de acord toti, desi in toate colturile lumii...in acelasi cuget, si pastrau ceva cu sfintenie???
Lasa-l pe pastor in pace, el e doar adeptul lui White!
Imi poti spune exact care sunt greselile lui White pe care le-ati indepartat, tocmai ai spus ca e failibila...mi le poti expune, ca sa vad cum selectati voi greselile si contradictiile cu Sfanta Scriptura?
Apoi, White...a putut crede intr-un om pacatos, failibil si eretic, Miller...ea nu a putut discerne faptul ca Miller nu putea indrazni macar sa faca un asemenea pacat, ca cel al profetirii celei de-a 2 a veniri a Mantuitorului pe pamant!!! Acei oameni cunoasteau Biblia...si faceau un asemenea pacat, desi scria clar acolo...ca nici un om nu poate sti acest lucru!!! White a facut acelasi pacat dupa ce s-a trezit din credinta in Miller...desi stia si ea Biblia, cum imi poti explica acest pacat care sta la baza denominatiunii tale?
Ce Adevar poti tu crede ca detineti voi, in loc de pura erezie si ratacire?
Asadar, te invit sa procedezi la fel ca noi ortodocsii...cu sinceritate si deschidere...sa ne prezinti greselile lui White, ca sa nu cred ca poti afirma ca era infalibila si nu a gresit!!!
Deci ce ati respins din invatatura si profetiile ei...si ce ati acceptat?