Subiect: o intrebare
View Single Post
Vechi 27.03.2007, 14:24:12
Va_iubesc Va_iubesc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.09.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de alex190
imi poate spune cineva daca in momentul in care ma spovedesc unui preot,o pot face partial?sunt,nevoita de imprejurari, sa ma spovedesc unui preot cunoscut si mi-e teama ca ca dupa, ma va judeca negativ pentru ceea ce ii voi spune.si as vrea ca adevarata spovedanie sa o fac cu un alt preot.
Alex, spovedania partiala este adevar partial. Hristos Care vine in spovedanie vede si stie ca tu nu spui tot. Deci este o constientizare a minciunii prin omitere. Mergi din start la alt preot care sa-ti fie duhovnic, unul singur, cel care ti-e parinte duhovnicesc. Gandeste-te bine daca tie ti-e teama de judecata oamenilor sau de judecata lui Dumnezeu, daca tu faci spovedania pentru oameni sau pentru a intra in comuniune cu Dumnezeu, daca tu vrei sa ai o relatie de adevar cu Hristos sau vrei o viata de falsitate si ipocrizie, cu eticheta de crestin, dar cu adevar de pagan.

Nu se poate, in duhovnicie nu exista jumatati de masura. Semnul ca ti-e teama de judecata preotului e clar ca vine de la diavol, ca sa te impidice sa spui adevarul si sa te eliberezi de pacatul pe care l-ai facut. Dar daca nu o vei face, vei fi si mai apasata. Fiindca vei adauga la pacatul in sine si minciuna, si nu oricare, ci fata de Hristos. Dar constiinta ta te mustra deja, din moment ce ai pus aceasta intrebare aici. Asa ca mergi si spovedeste-te sincer, nu-ti fie teama de judecata oamenilor, ci de cea a lui Dumnezeu. Si nu uita ca El, Tatal nostru, ne iubeste si ne primeste daca suntem sinceri, asa cum l-a primit si pe fiul cel risipitor care mult gresise. Fii fara teama, asculta ce ni se spune: "veniti la mine toti cei osteniti si impovarati, si Eu va voi odihni pe voi". Mergi si gaseste odihna! Azi e ziua mantuirii, maine nu stim daca mai traim. Asa ca fa din acest azi un moment al adevarului ca sa traiesti cu si pentru Adevarul Care e Hristos Insusi.

Elena
Reply With Quote