Citat:
În prealabil postat de albertini0
BogdanF2:
Tu vrei sa constientizezi ce reprezinta Biserica? Biserica reprezinta Trupul Mantuitorului, adunarea credinciosilor, nu reprezinta ceva exclusivist alcatuit doar din episcopi si simpli preoti, cum probabil invata catehismul stilului nou. Iar daca PS Episcop Galaction Cordun si-a manifestat de bunavoie si nesilit de nimeni dorinta de a intra in BOSV Slatioara, iar marea masa a credinciosilor vechi-calendaristi romani a fost de acord ca PS Episcop Galaction sa devina Primatul BOSV, nu-ti inteleg opozitia ta verbala.
Sau faci opozitie doar ca sa tfii un Gica Contra, de genul nea Caisa?!...
|
Bati campii omule. Primirea prin iconomie a unui cleric se face cu acordul unor episcopi, eu asa cred ca spun canoanele. Spune-mi tu te rog care episcopi ai BOSV si-au dat acordul pentru primirea PS Galaction?
O fi reprezentand Biserica trupul Mantuitorului, totusi nimic nu misca in Biserica pamanteana fara acordul episcopilor. Arata-mi tu mie unde in istoria Bisericii s-a mai intamplat ca niste preoti si mireni sa primeasca prin iconomie un episcop?
Eu cred ca PS Galaction Cordun era episcop ortodox in adevaratul sens al cuvantului, si de fapt voi ati venit la el, si nu el la voi. Daca nu era si daca nu avea Har, atunci cred ca BOSV are niste probleme serioase.