View Single Post
Vechi 28.03.2007, 11:25:04
Juli Juli is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.01.2007
Implicit

Eu nu cred ca Dumnezeu vrea o lume de posaci, inchistati in idei fixe. Un film (bun) nu iti aduce mantuirea, dar, de exemplu iti poate tine mintea ocupata, minte care, dupa cum bine stim daca nu ii dam de lucru, poate aluneca rapid spre mandrie, judecata, trufie, slava desarta. Da, ar fi ideal sa ne rugam in timpul asta, ferice de ce ce a ajuns la masura asta (sincer, nu doar vorbarie...).
Nu putem fi toti calugari, noi, cei putini crestini care mai "fiintam" trebuie sa facem misiune, fiecare cum poate, intre prieteni sau mai mult si asta nu se poate fara un minim de cultura; armele noastre sunt cele din ziua de astazi (film, carte, internet, pictura), nu te va asculta nimeni daca tu nu ai auzit de Rebreanu si ii vei vorbi numai din cartile sfinte...
Spunea Danion Vasile intr-o conferinta ca avem nevoie de crestini intelectuali, avem nevoie de oameni din diferite domenii; de exemplu e clar ca un biolog crestin poate sa combata mai "documentat" teoria evolutionista, ca un filosof crestin te va ajuta sa intelegi mai bine religia...
Nu ne castigam mantuirea ascunzandu-ne de lume, ci luptand pentru ea, cu armele proprii ei.
Daca un singur ateu se converteste privind Patimile lui Hristos , atunci filmul nu a fost facut in zadar ("convertirea" mea a inceput printr-o singura fraza, as vrea sa stiu cartea, nu era nimic cu tenta religioasa macar, abia in ziua de azi am realizat ce importanta a fost).
Reply With Quote