Sunt de acord cu tine Fani, oameni suntem, imbracati cu firea asta, si atractia dintre noi e data tot de la Dumnezeu, la fel si bucuria si placerea impreunarii dar parerea mea e (si nu a fost intotdeauna, pana acum vreo doi ani, pe mine cel putin, ma nevrozau toate regulile astea si interventia Bisericii in toate aspectele vietii) ca daca nu reusim sa respectam zilele acestea (adica sa le cinstim, ca despre asta e vorba: nu din sadism ni se spune sa nu, ci pur si simplu pentru a le cinsti: miercurea si vinerea pentru ca Iisus Hristos a fost vandut, respectiv rastignit pentru pacatele noastre; lunea cinstim Puterile Ceresti parca, si stim ca ei nu se impreuneaza, deci cum ar fi sa ii cinstim facand sex? iar Sarbatorile dedicate unor evenimente din viata lui Iisus Hristos sau a Maicii Sale, sau Sfintilor, deci dedicate unor persoane lipsite cu totul de pacat (la primele doua ma refer) si pe care le laudam cu bucura-te, lauda fecioriei si altele asemenea - la fel, nu cred ca le putem cinsti prin sex, oricat de tandru si iubitor ar fi) -- deci daca nu le putem respecta asa cum sunt date, ar trebui macar un pic sa ne para rau macar un pic si sa spunem ca e din cauza firii noastre cazute si a neputintei omenesti, fara sa ne gasim alte scuze in afara acesteia.
Cand mi-aduc aminte de toate zilele pangarite, pe vremea cand nu stiam de lucrurile astea, ba chiar o vreme si dupa ce am stiut, mi se face rau ;( Pentru ca euforia aia fizica si chiar emotionala a trecut, s-a sters, s-au consumat chimicalele, dar cred ca daca as fi dat slava cum trebuia lui Dumnezeu in zilele acelea si m-as fi bucurat si eu cu restul crestinatatii si cu ingerii din cer, bucuria asta nu ar fi trecut si-ar fi ramas cumva "comoara-n cer" chiar daca eu n-as fi fost constienta de ea pe moment.