Citat:
În prealabil postat de Fani71
De fiecare data cand citesc conceptia asta straina ortodoxiei despre dragostea dintre soti aproape ca ma apuca plansul... Parca ni s-ar cere sa fim niste automate de facut copii. Se face din relatia trupeasca un lucru mecanic, animalic (numai animalele se 'impreuneaza' strict in scopul de a face pui)
|
Da, si pe mine ma intristeaza mult asemenea ganduri neortodoxe.
Dea Domnul insa sa priveasca la ravna lor, iar nu la dreptatea faptelor, spre a se folosi.
E nevoie insa de preoti si duhovnici cu buna intelegere a lucrurilor, si mai ales ale celor din familie.
Iar pentru asta e nevoie de multa citire din Sfintii Parinti si de multa rugaciune.
Citat:
În prealabil postat de Jane Says
Mai voi chiar credeti ca asa usor se cade in ispita, nu vrea sotul cu mine astazi si eu ma duc la altul instantaneu? Si cand ziceti de ispita aceea la ce va referiti? Bineinteles ca as face botic, si asta nu din cauza neimplinirii fizice, ci din orgoliu: cum adica sa nu ma vrea? Si poate m-as simti datoare sa ma razbun si sa ii demonstrez ca daca el nu ma vrea, ma vor altii, na.
|
Nu am spus ca tu sau eu, ori altcineva dintre cei care stau prin bancile lor ar face asta. Insa este un risc ce nu trebuie trecut cu vederea. Mai rar sa fuga sotiile, in astfel de cazuri. De obicei, sotii sunt cei care cad mai usor in afara, cu atat mai mult cu cat nu ar fi nici prea credinciosi si ar mai avea si o sotie putin "cam evlavioasa".
Nici tu, nici eu, si nici un altul... sa nu ne mandrim, cum ca nu am cadea. Tare mi'e frica sa spun asta, desi o gandesc.
Dea Domnul ca asa sa vietuim si asa sa murim, in picioare.