În prealabil postat de odin
Arhanghel, dupa cum ziceam.... nu stiu daca se poate discuta cu tine... EXEMPLUL OFERIT DE BINE ERA UN EXEMPLU PENTRU UN DISCURS LOGIC, SI ATAT ...(CONTINUTUL LUI ERA COMPLET ABERANT - DUPA CUM SPUNEAM CA VACA ARE ARIPI...)
Tu ai auzit de HAR? Stii ce este harul, in conceptia Bisericii? Hai ca iti zic eu: Harul divin este o energie divina necreata, care izvoraste din fiinta divina, dar nu se separa de ea, comuna celor 3 Persoane ale Sf. Treimi, dar proprie celei de a treia...
Bun... harul este singurul lucru care tine de Dumnezeu in sensul de mai sus si cu care noi ne putem impartasi... exemplu: faptul ca o raza de soare iti atinge fata, nu inseamna ca insusi soarele iti atinge fata, pt. ca ai fi cenusa... La fel si cu harul divin...
Acum... tratatul biblic este destul de clar: `A suflat suflare de viata`. Ce te face sa crezi ca asta inseamna ca omul a fost facut DIN Dumnezeu...?
Exista ceva in afara lui Dumnezeu - raul. Oricum, tu te joci cu termenii complet gresit... `a fi in Dumnezeu` nu e acelasu lucru cu `a fi din Dumnzeu`,,, a fi in afara lui Dumnzeu` nu se refera la ceva care nu este DIN Dumnezeu... `Din Dumnezeu` nu putem folosi decat atunci cand vorbim despre Pers. Sf. Treimi - Fiul este nascut DIN Tatal, (este de-o fiinta cu El - ceea ce noi nu suntem), Sf. Duh purcede DIN Tatal - ceea ce noi nu suntem. Aaaaa, ca vorbesti de calitatea noastra de fii, in virtutea recapitularii in Hristos, asta ne face si pe noi fii ai lui Dumnezeu e cu totul altceva... OMUL NU ESTE DIN DUMNEZEU, NU ESTE DE O FIINTA CU EL - este creat spre a fi `asemenea`...
Pai eu cred si stiu ca Sf. Parinti au dreptate fiindca argumentele lor sunt logice, sunt conforme cu spiritul scripturii. De asemenea, afirmatiile lor se inadreaza in ceea ce se numeste `consensus eclesiae` - concet dezv. de Vicentiu de Lerin prin sec. IV... Altfel spus `ceea ce este crezut de catre toti, pretutindeni, din totdeauna,,,`
|