View Single Post
Vechi 05.03.2010, 11:58:07
constantin1 constantin1 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 14.11.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bluekobra28 Vezi mesajul
Salut,membrii ai forumului.Eu nu sunt prea nou pe aici si as dori un mic ajutor pentru a ma lasa de fumat.Am 26 de ani,lucrez in domeniul vanzarilor de masini si fac o munca cam obositoare,in biroul meu lucreaza 6 persoane din care 2 nefumatoare si 2 care se lasa usor usor de anul asta.As dori un mic ajutor si sper pe viitor sa va fiu si eu de folos pe viitor.

Multumesc!

Doamne ajuta!

Ionut POPA
Iti spun cum am facut eu, poate te ajuta: am fumat timp de 15 ani, ajunsesem sa fumez aproape 2 pachete de tigari pe zi inainte de a renunta(asta s-a intamplat acum 2 ani si o luna). Tigarile erau o parte importanta din viata mea, eram dependent, nu concepeam sa traiesc fara sa fumez, insa deja la numarul mare de tigari fumate pe zi performantele sportive scadeau vazand cu ochii, portofelul la fel. O zi a fost suficienta pentru a ma hotari; am zis: gata trebuie sa incetez.Doua zile a durat pregatirea:am stat ore intregi pe net citind articole despre efectele fumatului, statistici cu privire la mortalitate,cancere etc.,dar mai ales am vizionat filmulete in care erau prezentate imagini graitoare cu cancere pulmonare. O alta motivatie au fost banii: am facut un calcul si m-am speriat de suma pe care o cheltuiam-ca sa-ti faci o idee cu banii economisiti pe 2 ani mi-am platit un master.Este foarte importanta motivatia-de ce vrei sa te lasi-trebuie sa fie foarte puternica(indiferent daca e vorba de bani, sanatate sau altceva).Atunci cand motivul pentru care vrei sa te lasi este suficient de puternic in interiorul tau, vei reusi.A durat cam 2 saptamani sevrajul, dar l-am depasit-acum ma simt excelent, respiratia este alta, performantele sportive s-au dublat.Treaba cu medicamentele care se tot promoveaza prin presa nu prea ma incanta-este mai mult o chestie psihologica-medicamentele alea nu o sa te faca singure sa te lasi-este mai mult o pacalire a creierului, ceva de genul: "am platit destul de mult pe medicamentele astea trebuie sa-si faca efectul"-tot tu trebuie sa fii hotarat. Si inca ceva: daca reusesti sa te lasi, sa nu cazi in capcana aceea:" o tigara merge!"-este cea mai periculoasa acea prima tigara, deoarece creeaza in interiorul tau un precedent pe care vei fi tentat sa il repeti la nesfarsit. Daca ai zis gata, asa sa fie. Nu este usor, te asigur, dar daca reusesti, devii alt om.
Doamne ajuta!
Reply With Quote