View Single Post
Vechi 05.03.2010, 12:12:11
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
Da, si pe mine ma intristeaza mult asemenea ganduri neortodoxe.
Dea Domnul insa sa priveasca la ravna lor, iar nu la dreptatea faptelor, spre a se folosi.
E nevoie insa de preoti si duhovnici cu buna intelegere a lucrurilor, si mai ales ale celor din familie.
Iar pentru asta e nevoie de multa citire din Sfintii Parinti si de multa rugaciune.
Ce bine imi pare ca suntem de acord. Si ca cineva cu multa evlavie cum pari tu (ca eu cred ca sunt mereu prea ratiolanista, prea vreau sa conving si imi lipseste smerenia, recunosc) scrie pe aici lucrul asta.

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
Nu am spus ca tu sau eu, ori altcineva dintre cei care stau prin bancile lor ar face asta. Insa este un risc ce nu trebuie trecut cu vederea. Mai rar sa fuga sotiile, in astfel de cazuri. De obicei, sotii sunt cei care cad mai usor in afara, cu atat mai mult cu cat nu ar fi nici prea credinciosi si ar mai avea si o sotie putin "cam evlavioasa".

Nici tu, nici eu, si nici un altul... sa nu ne mandrim, cum ca nu am cadea. Tare mi'e frica sa spun asta, desi o gandesc.
Dea Domnul ca asa sa vietuim si asa sa murim, in picioare.
Chiar in indreptarul de spovedanie al parintelui Cleopa care este foarte aspru (si are si tot felul de lucruri care dupa parerea mea contrazic conceptia ortodoxa despre cununie si sexualitate) se spune ca pacat 'm-am infranat fara acordul sotuli sau sotiei, ispitindu-l astfel spre desfranare'.