View Single Post
Vechi 05.03.2010, 12:39:14
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
As ma avea o nelamurire, "nu toti pot face asta"... suna ca si cum toti ar si vrea, dar nu pot... dar cine a spus ca monahismul a fost vreodata o optiune pentru toti ? (...) Ori ideea e ca pentru unii acest aspect nu a fost luat in calcul niciodata, si nici ideea de familie nu a fost privita - Doamne fereste ! - ca o dezlegare la desfranare, exact ca si cum te casatoresti ca sa cazi, si sa pacatuiesti in voie, pe cand aceasta este o cale spre mantuire... simplu ca buna ziua!
Epistola I catre Corinteni 7, 4-9

"Bărbatul să-i dea femeii iubirea datorată, asemenea și femeia bărbatului.
Femeia nu este stăpână pe trupul său, ci bărbatul; asemenea nici bărbatul nu este stăpân pe trupul său, ci femeia.
Să nu vă lipsiți unul de altul, decât cu bună învoială pentru un timp, ca să vă îndeletniciți cu postul și cu rugăciunea,
și iarăși să fiți împreună, ca să nu vă ispitească satana, din pricina neînfrânării voastre.

Și aceasta o spun ca un sfat, nu ca o poruncă.
Eu voiesc ca toți oamenii să fie cum sunt eu însumi.
Dar fiecare are de la Dumnezeu darul lui: unul așa, altul într-alt fel.
Celor ce sunt necăsătoriți și văduvelor le spun: Bine este pentru ei să rămână ca și mine.
Dacă însă nu pot să se înfrâneze, să se căsătorească.
Fiindcă mai bine este să se căsătorească, decât să ardă."

Daca nu intelegi din aceasta, ma voi stradui sa spun cu alte cuvinte.

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Chiar in indreptarul de spovedanie al parintelui Cleopa care este foarte aspru se spune ca pacat "m-am infranat fara acordul sotuli sau sotiei, ispitindu-l astfel spre desfranare".
Ce bine zice parintele. Nu am cam vrut sa aud de el pana ce nu am ajuns la Chilia lui, de la Manastirea Sihastria. Acum a devenit unul dintre cei mai dragi parinti romani din inima mea. Sa nu fii prea grabita asupra cuvintelor lui. Mergi pe la Sihastria si stai vreo doua zile pe acolo. Si citeste doar atat: "Mancav'ar raiul" - volumele 1 si 2. Nici mai mult, nici mai putin. Si nici un cuvant de'al lui nu ti se va mai parea... ciudatel.

Reply With Quote