Citat:
În prealabil postat de esmeraldin
Draga Eugen, imi pare rau ca nu faci diferenta intre religii si nu le mai dau nume ca sunt prea multe, cert este ca ptr. tine, tot ce nu este "ortodox" este secta, reese foarte clar din mesajul tau,eu nu am mentionat ce religie am, dar fratilor stiti care este problema... va este frica sa va rupeti de traditie rataciti pe acest pamant si va pierdeti in traditii este un lucru foarte grav, traditia nu va lasa sa fiti liberi si stiti de ce ptr. ca puneti un pret mai mare pe sfinti, pe preoti pe traditii si pe Acela care a facut gestul suprem si a indurat chinul si moartea ptr. noi pacatosii, il ignorati si aproape ca anulati ceea ce El a facut pentru noi, Ioan 3:36.Tot in Ioan 10 :9 spune clar EU SUNT USA DACA INTRA CINEVA PRIN MINE VA FI MANTUIT, de ce nu se spune: Preotii sunt usa si prin ei sa veniti la D-zeu? Dati-mi va rog un verset din Bilie prin care D-zeu ii numeste pe preoti Calea ,adevarul si Viata sau Usa prin care intram la D-zeu? Eu nu inteleg (spovedania la preot) cum se poate ca pe un pacatos, sa il ierte un pacatos poate mai mare ca el, de unde stiti voi ce viata duc preotii, uitati-va pe la stiri si vedeti cati preoti sunt care fac atatea murdarii si pacate grave, cum sa ma ierte pe mine un alt om la fel de neputincios ca si mine ? taina spovedaniei este un sfanta, cum sa incredintez eu ceva asa de sfant, unui murdar de pacate ca si mine? Fratilor Sfant este numai unul: Isus Hristos( sau Sfanta Treime) care tot una este.Biblia spune: EL a trait far de pacat si tot Biblia spune ca numai El are puterea sa ierte pacatul. Preotii sunt: Cum spune Isus "Pastorul turmei", in nici un caz nu iarta pacate. Sunt asa de multe lucruri de spus... Ma rog ca in aceasta saptamana a Patimilor, D-zeu sa va lumineze si ca va deschideti inima Acelui care a facut gestul cel mai suprem si mai minunat ptr. noi, a murit si A Inviat ca noi sa avem trecere inaintea lui D-zeu. ioan 3:16
|
Intai ar trebui ca TU sa te debarasezi de ceea ce v-au invatat "acolo" cu privire la Ortodoxie. Vezi ce inseamna sa nu-ti cunosti si sa nu-ti practici religia in care te-ai nascut? Ar trebui sa te intrebi retoric, de cand dateaza "confesiunea" mea? Cine a intemeiat-o? Ce inseamna (neo)protestant? Impotriva cui protesteaza (din nou)? Nu cumva impotriva Bisericii intemeiate de El? Care sunt diferentele dintre crestinismul primar si cel practicat de mine? Aveau primii crestini episcopi, preoti, se savarsea frangerea painii, era aceasta Trupul si Sangele Domnului, sau era numai un simbol? (1Cor. 10,15-17) Se mai savarsc in "confesiunea" mea si alte taine precum ungerea cu ulei sfintit (Iacov 5,14)? Aceasta si altele au importanta, sau "ne pierdem in ele", dupa cum te-ai exprimat? Nu cumva alcatuiesc ele ceea ce voi numiti traditii omenesti, iar noi Sfanta Traditie, in care s-a scris si Noul Testament, desfigurat de catre voi prin interpretari proprii?
Nici nu era nevoie sa-mi spui ca esti de alta confesiune, se simte un alt duh. Cum de esti asa de naiv sa crezi ca Il ignoram pe Acela care s-a rastignit pentru noi? Nu ne impartasim cu el la fiecare Cina? Nu este El cu noi in toate zilele (pentru ca in toate zilele se face Liturghie si se jertfeste pentru noi, spre iertarea pacatelor) dupa promisiunea: "...si iata, Eu sunt cu voi in toate zilele, pana la sfarsitul veacului. Amin." (Mt.28,20)? Si cine vrei sa-L aduca pe Hristos, daca nu preotii pe care-i huliti voi? Pentru ca diavolul stie f. bine ca daca se renunta la preoti, nici cele savarsite de catre ei nu se mai pot face. Preotul este si el slujitorul lui Hristos, iar preotia nu depinde de vrednicia preotului. Nu vezi ca si in viata civila sunt destui guvernanti nevrednici, dar pun stampila pe un act si e valabil. Asta inseamna sa nu confunzi omul cu functia, sau preotul cu preotia. Preotul, din nefericire, poate fi pacatos, dar preotia lui e valabila. Si de iertat, iarta prin imputernicirea data lui de catre Hristos, asa ca nu NUMAI El are putere sa ierte pacatul, ci si TOTI aceia care au fost chemati la demnitatea preotiei si carora El le-a dat aceasta imputernicire: "Si Iisus le-a zis iarasi: Pace voua! Precum M-a trimis pe Mine Tatal,
va trimit şi Eu pe voi. Si zicand acestea, a suflat asupra lor şi le-a zis: Luati Duh Sfant; Carora veti ierta pacatele, le vor fi iertate si carora le veti tine, vor fi tinute" (Ioan 20, 21-23). Vezi ca si Apostolii si prin ei, pe linie harica, episcopii si preotii au puterea sa ierte pacatele?
Sper ca nu contesti ceea ce e scris atat de clar! "Pastorul turmei" ca persoana fara sfintire (ungere) il gasesti numai la neoprotestanti, adica un fel de doctor care te sfatuieste sa te vindeci singur, el neavand nici medicamente si nici stiinta vindecarii, ci doar o "patalama" data tot de niste neaveniti. Iar in Saptamana Patimilor (de unde ati luat-o, apropos de "Sola Scriptura"), nu te mai obosi sa te rogi pentru noi, roaga-te pentru tine, ca tu ai mare nevoie sa-ti lumineze Dumnezeu mintea intunecata de interpretari straine.