05.03.2010, 14:31:21
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
Dacă vrei să ai comentarii pertinente, informează-te mai întâi și apoi postează. Sau măcar întreabă, că nu e rușine, altfel te umpli de penibil postare de postare prin afirmațiile nefondate pe care te grăbești să arunci pe net. Chiar e nevoie ca eu - un "eretic" să-ți dau sfatul ortodox de a vorbi cu măsură?
- După ultima instanță, nu pleacă nicăieri (daca aleg ei), participă în continuare la serviciile divine ale Bisericii (dar asta am mai spus-o, fii atentă pe viitor).
- Credința trebuie dovedită cu fapte, altfel cum te mai poți numi "credincios"?
- Pastorul este și el om, poate greși. Dacă face fapte reprobabile poate fi exclus și el de către membrii comunității din care face parte.
|
Da, credinta e intr-adevar dovedita din plin de fapte bune si frumoase, insa nu trebuie sa fie dovedita ca sa o vada ceilalti...si mai e un aspect, esti tu sigur ca vezi faptele credinciosilor, toate faptele...toti credinciosii, ca am impresia ca tot bati numai in lipsa lor si esti foarte multumit de aceasta varianta trunchiata?
Si daca pastorul se ascunde de comunitate, si ea nu stie ce face pastorul...cum se poate hotari ceva, si cum se evalueaza corect credinta lui?
Cum s-a numit Sfantul Petru pe timpul cat a pacatuit, nu a mai fost credincios...ca nu inteleg?
Vad ca stabiliti cam multe sentinte, reguli, obligatii (deja pare foarte fortata si calculata rau treaba asta cu faptele bune care trebuie sa se vada)...
Dar ia mai zi-ne si ce face Ortodoxia bun, ce lucruri frumoase ai vazut in ea, ce fapte bune, ce ti-a placut...ca prea ai o fixatie cu avorturile astea, care sunt intalnite si la tine in comunitate dupa cum se vede..
Poate poti enumera si ceva fapte bune ale credinciosilor ortodocsi...sa vad daca mai poti fi obiectiv, si nu numai instruit sa fii altfel decat trebuie?
|