Vsovi spunea:
“Piatră a fost și rămâne sfântul Petru și Pavel (sic!) care au mărturisit și au crezut și au urmat pe Hristos, iar piatra vie:
“Tu, cel uns cu ungere din cer, tu, popor de azi al lui Hristos, păstrează-te sub harul Său, căci prin harul Domnului ești tu acum piatră a bisericii ce va să fie, biserică mărturisitoare prin Hristos, prin duhul proorociei, care naște fii lui Dumnezeu. Pace ție! Binecuvântare arhierească așez peste tine” (Citat din Cuvântul pucios din 28-02-2010).
nu contrazice și nu anunță înlocuirea pietrelor cum susți(sic!) dumneata, sau te doare că Dumnezeu a mai ridicat din alte pietre pe fiii lui Avraam?
Răspuns:
Pucioșii pretind că Biserica Noul Ierusalim este singura Biserică adevărată și mărturisitoare din vremurile noastre și propun o nouă piatră de temelie pentru această Biserică: “poporul pucios”. Vsovi o consideră în comentariul său “piatra vie” deși Biblia spune că Însuși Hristos este piatra cea vie:
“Apropiați-vă de El, piatra cea vie, de oameni într-adevăr neluată în seamă, dar la Dumnezeu aleasă și de preț;
Pentru că scris este în Scriptură: "Iată, pun în Sion Piatra din capul unghiului, aleasă, de mare preț, și cel ce va crede în ea nu se va rușina". Pentru voi, deci, care credeți, (Piatra) este cinstea; iar pentru cei ce nu cred, piatra pe care n-au băgat-o în seamă ziditorii, aceasta a ajuns să fie în capul unghiului,...” (1Petru 2: 4,6,7)
Sfântul Petru (și nicidecum “sfântul Petru și Pavel” cum crede Vsovi) este cel pe care se așează învățătura Bisericii mărturisitoare, căci el este cel care-L mărturisește primul pe Hristos, dar nu de la el face aceasta, ci de la Tatăl:
“ Iar Iisus, răspunzând, i-a zis: Fericit ești Simone, fiul lui Iona, că nu trup și sânge ți-au descoperit ție aceasta, ci Tatăl Meu, Cel din ceruri.
Și Eu îți zic ție, că tu ești Petru și pe această piatră voi zidi Biserica Mea și porțile iadului nu o vor birui.” (Matei 16, 17-18)
|