View Single Post
Vechi 05.03.2010, 16:47:13
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Am trăit s-o văd și pe asta! Deci s-a dus pe râpă și argumentul majorității (mai rămâne argumentul vechimii și s-au terminat argumentele).
Dacă nu sunt practicanți și mai fac și crime (avorturi) de ce nu vă delimitați de ei? Criminalii n-au ce căuta în Biserica lui Hristos.

N-am insinuat asa ceva.

Nici nu le-am luat ca etalon, nu știu de unde tragi asemenea concluzii.

Sti ca Biblia zice "bucura-te turma mica" sau "multi chemati putini alesi" cand am spus ca ortodocsii sunt minoritari ma refeream la cei practicanti, noi nu ne delimitam de ei pt ca orice om are dreptul sa vina la mantuire, oare Hristos nu statea in preajma vamesilor si a desfranatelor, a hotilor si a criminalilor nu se delimita de ei, Domnul zicea "nu cei sanatosi au nevoie de doctor ci cei bolnavi" eu am facut remarcile respective deoarece dumneata vrei intentionat sa creezi impresia ca cei 87% dintre ortodocsi sunt ortodocsi practicanti si pe langa trairea credintei mai practica si avortul, eu vroiam sa subliniez ca ortodocsi practicanti sunt putini dar totodata nimanui nu ii este inchisa usa bisericii si pacatos fiind poate veni sa se vindece , noi nu suntem ca voi o biserica de "elite" de "sfinti, curati perfecti" noi suntem pacatosi cu caderi si ridicari si nu suntem opriti sa ne vindecam de pacate, dar intre voi ma tem ca multi considerandu-se sfinti si mantuiti uita sa mai lupte cu pacatul si patimile si traiesc in inselare

Exemplul cu america l-am dat deoarece spuneai "cum e posibil ca intr-o tara cu 87% ortodocsi.." la fel se poate pune intrebarea "cum e posibil ca in SUA o tara majoritar crestina nou-testamentala sa.."

Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)