View Single Post
Vechi 05.03.2010, 17:32:22
Langu Langu is offline
Banned

Data înregistrării: 08.02.2009
Locație: Madrid
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Langu
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Ai identificat bine natura fiarei, și anume că ea vine din domeniul politic.
În mod obișnuit în profeția biblică fiarele reprezintă puterile politice Culoarea acestei fiare poate da de înțeles că ea este întruchiparea răutății, după cum numele de hulă cu care este acoperită indică faptul că I se opune lui Dumnezeu. Ca atare, fiara în sine poate fi identificată cu Satana, lucrând prin agenții politici, din toate timpurile, care s-au supus stăpânirii sale.
În anumite aspecte fiara se aseamănă cu balaurul cel mare și roșu din cap. 12,3.
Diferența principală dintre fiara din cap. 13 și cea din cap. 17 este că în prima situație, când fiara este identificată cu o anume putere politico-religioasă, nu se face nici o deosebire între aspectele religioase și politice ale acestei puteri, în timp ce în a doua cele două aspecte sunt deosebite – fiara reprezentând puterea politică, iar femeia puterea religioasă.

În ce privește culoarea acestei fiare- roșul, sau mai precis stacojiul n-aș putea aciesa la ideea că simbolizează comunismul, deși unii comentatori au făcut trimitere și la așa ceva. Stacojiul este o culoare strălucitoare care atrage în mod sigur atenția. În Isaia 1,18 cârmâzul este culoarea păcatului. Compară și cu "balaurul cel mare și roșu", din Apocalipsa 12,3.
Mă bucur că am putut în sfârșit depăși momentul și am trecut la proză. Doamne ajuta!
Intotdeauna sunt deschis la opiniile tuturor,Dumnezeu ne-a chemat sa traim in pace.
Reply With Quote