View Single Post
Vechi 05.03.2010, 18:23:56
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Revin ca sa intelegi.
Eu am facut referire la faptul ca in mod eronat consideri invatamintul de a fi in urma dpdv calitativ( ca sistem nu stiu ce vrei sa spui, este prea general...)

Dovada este faptul ca nu numai UNELE VIRFURI de copii romani se remarca, ci in momentul IMPACTULUI cu sistemul gimnazial occidental, ORICE copil roman venit din tara, EXCELEAZA pe TOT parcursul scolii gimnaziale si secundare dupa care in functie de CIND a aterizat in SUA sau Canada( in clasa a 4-a sau a 8-a, o mare diferenta calitativa! ! ! ), va avea mai mult sau mai putin succes in a continua CU o facultate GREA, absolut NEACCESIBILA daca acel copil ar fi fost UN PRODUS al scolilor locale AMERICANE SAU CANADIENE.

Hai ca daca nici acum nu te prinzi chiar ca ma dezamagesti si inseamna ca te auzi numai pe tine
OK. Am inteles ce vrei sa spui, probabil am citit in graba post-ul anterior.

Nu stiu daca ORICE copil e peste ceilalti colegi de clasa odata ajuns intr-o scoala din vest. S-ar putea sa fie un numar mare de asemenea cazuri, dar nu stiu cat din ele sunt documentate, si cate din ele sunt folclor.

Trebuie observat, de asemenea, ca universitatile de nivel inalt pe care le mentionezi au si studenti americani si canadieni, deci nu le poti cataloga drept neaccesibile lor. Dificil de intrat, da, nu oricine intra la MIT, de exemplu, dar nu toti studentii de acolo sunt romani care au capitalizat avantajul educatiei primite in Romania.

Probabil ma voi lovi de sistemul de invatamant de aici in cativa ani, first hand, dar din ce am observat pana acum, de la prieteni care au copii in scoala, sunt numarul mare de ore la materii care nu intotdeauna folosesc copilului, cantitate mare de informatii, si accent pus pe memorare de informatii, mai degraba decat pe intelegerea lor. Stiu unii copii care petrec atat de mult timp scriind teme, incat nu au foarte mult timp ramas pentru joaca, sau pentru sport sau orice alt hobby.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote