Citat:
Īn prealabil postat de Zalmoxis_Nemuritorul
... imi vine in minte cazul asa-ziselor bucati din Crucea Mantuitorului... sunt atat de multe bucati din aceasta cruce, incat din totalul lor s-ar putea reconstitui 300 de cruci ! Stiu ca suna ca in povestea lui Hagi Tudose si a "lemnului sfant", dar din pacate in unele cazuri cam asa e.
|
E o intreaga poveste cu bucatile din crucea aceea, nu se stie foarte clar soarta ei dar cert e ca au aparut unii care spun ca detin elemente din ea. La momentul crucificarii nimeni nu a dat atentie crucii respective, oamenii au fost impartiti in doua, unii care s-au bucurat ca au scapat de "Invatatorul", altii s-au intristat profund si au cazut in dezamagire, nici nu au avut curaj sa creada ca Domnul va invia, ba inca le-a fost greu si cand l-au vazut. Auzim de povesti legate ba de aschii din cruce, ba de giulgiu, ba de nu stiu mai ce. Chiar isi inchipuie cineva ca daca ar fi luat vreunul crucea aceea de lemn si ar fi dus-o acasa i-ar fi fost de vreun folos, sau daca lua giulgiul si se culca in el, de cand instrumentele de tortura sau articolele mortuare au vreo importanta in viata noastra de credinta? Daca mergem pe rationamentul acesta, ar fi trebuit cautate si piroanele acelea cu care a fost strapuns Domnul, biciul acela cu care a fost batut si tot ceea ce a mai fost atins cu sangele Sau. Mi-e teama ca mergem prea departe si le dam ocazia inselatorilor de tot felul care ar detine ei tot felul de lucruri "sfinte".
Citat:
Īn prealabil postat de Zalmoxis_Nemuritorul
In cele din urma nu stiu ce relevanta pentru credinta are autenticitatea cutarei sau cutarei moaste... aflate in fata lor, oamenii se roaga lui Dumnezeu, iar puterea nu e la moaste ci la Dumnezeu.
|
Asa e, toata puterea e numai la Dumnezeu.