Citat:
În prealabil postat de konijiro
Trebuie observat, de asemenea, ca universitatile de nivel inalt pe care le mentionezi au si studenti americani si canadieni, deci nu le poti cataloga drept neaccesibile lor. Dificil de intrat, da, nu oricine intra la MIT, de exemplu, dar nu toti studentii de acolo sunt romani care au capitalizat avantajul educatiei primite in Romania..
|
Nici nu ai idee ce putini americani si canadieni de origine ANGLO-SAXONA sunt inrolati, sau daca o fac si initial in Septembrie cind incepe scoala parcarile sunt full, ...dupa prima sesiune, mai ramin citeva masini. Marea majoritate care ramine pe "baricade "pina la sfirsit sunt EXCLUSIV cei care au invatat FANATIC(fara exagerari) incepind din gradi. Cei care nu stiu altceva decit a studia incontinuu evident si sub presiunea exagerata de a excela a chinezilor si indienilor/pachistanezilor. Cind ii vezi pe la biblioteci, vorbesc NUMAI despre analiza matematica, biologie universitara si chimie.
Din 2000 de studenti inrolati, dupa primul an ramin cam 200, iar de absolvit, termina doar MAX.10-20. Aceste statistici sunt foarte previzibile si stabile in timp, nu se modifica decit superficial.
Citat:
În prealabil postat de konijiro
Probabil ma voi lovi de sistemul de invatamant de aici in cativa ani, first hand, dar din ce am observat pana acum, de la prieteni care au copii in scoala, sunt numarul mare de ore la materii care nu intotdeauna folosesc copilului, cantitate mare de informatii, si accent pus pe memorare de informatii, mai degraba decat pe intelegerea lor. Stiu unii copii care petrec atat de mult timp scriind teme, incat nu au foarte mult timp ramas pentru joaca, sau pentru sport sau orice alt hobby.
|
Asa "defectuos"cum il vezi ASTA-I sistemul care POATE DA REZULTATE, in rest din dolce farniente si l"lasa-l mama nu-l mai chinui cu memorizarea" ajungi la invirtit chiftele la Fast-Food( in cel mai bun caz), caz in care totusi cineva s-a chinuit sa-ti inoculeze etica muncii..ca si acolo este alta poveste...lenea si lalaiala!...care duce in mod clar la parazitism si la ciugulit de bani de pe la parinti