nush cum trebuie procedat cu cei rataciti dar din ce am observat pe forum cred ca daca fiecare am sta si ne-am pune o intrebare inainte sa dam submit la un comment, acest loc virtual ar fi mult mai folositor pt toata lumea....intrebarea la care ma refer este urmatoarea:
chiar daca am avut grija sa "compun" mesajul dupa "criteriile smereniei" nu cumva, in adancul meu ma simt mai "avansat", "cunoscator", "induhovnicit" decat persoana careia ii scriu?...nu cumva in ciuda atentiei mele acest lucru transpare?
probabil ar trebui sa ne gandim mai des ca nu masura in care cunoastem calea de a avansa duhovniceste ne da nivelul ci masura in care aplicam acea cale..astfel nu ne-am simti niciodata "mai buni" decat cei carora le scriem..eu unul m-am trezit de multe ori incepand sa dau sfaturi cuiva cu intentia clara de a il ajuta dar situandu-ma pe o pozitie usor superioara in timp ce vorbeam..si asta nu in mod constient ca altfel m-as fi abtinut...orgoliul se strecoara perfid si parsiveste de nici nu iti dai seama de ce s-a "atacat" celalalt..chiar acum pe masura ce scriu mesajul asta am senzatia ca ma simt foarte destept......e greu sa ocolesti orice ocazie de a te smeri in viata de zi cu zi iar mai apoi sa dai dovada de smerenie pe un forum....dar poate cu mai multa atentie s-ar putea evita oricum anumite discutii neplacute mai ales pentru un astfel de loc si ne-am ajuta reciproc sa progresam.....Doamne ajuta!
|