View Single Post
Vechi 06.03.2010, 00:55:20
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
Nu sunt sigur daca e vorba de plafonare. As spune mai degraba lehamite si comoditate generale. Progres exista, mai in toate ramurile.
Spune-i cum vrei, tot acolo ne indreptam. :)

Citat:
Daca islamul va pune mana pe Europa, crezi ca vei trai intr-un cadru mai "uman" decat ce e in Europa acum?
Avand in vedere cadrul "uman" spre care da semne Europa ca vrea sa ne indreptam, nu trebuie nici macar sa cred, e de ajuns sa sper sau chiar putem rationa in virtutea logicii: "mai rau de atat oricum nu poate fi".

Citat:
Din cate stiu eu, sunt doua probleme cheie:
- problema imigrarii continue, cauzata de o Europa "deschisa", care s-ar putea rezolva cu ceva legi anti-imigrare, dar votarea lor va necesita "cojones", pe care nu cred ca le au astia acum
E impotriva propriilor principii, plus ca nu vor recunoaste niciodata ca exista problema asta, plus ca se culca pe o ureche cum ca vor reusi sa-i laicizeze si pe astia - greseala fatala.
Dar mai stii, poate din doua extreme va iesi ceva bun..

Citat:
- natalitatea la generatiile ulterioare de musulmani, care nu e atat de ridicata ca la primele generatii de imigranti, ar putea fi un factor care, combinat cu alti factori, ar putea ajuta problema
la natalitatea "nu asa ridicata" a generatiilor urmatoare ajuta in schimb scaderea natalitatii "foarte ridicata" a europenilor nostri, cu atat mai mare cu cat o sa li se serveasca in continuare homosexualitate, avort, anti-conceptie, eugenie, suicid etc.

Citat:
Pana la urma, problema nu e islamul ca religie, ci posibilitatea ca fundamentalismul islamic sa devina dominant. Asta e o problema atat pentru europeni, cat si pentru musulmani.
Pai vezi? Crestinii au mai multe sanse sa spera ca intr-o Europa islamica sa traiasca in armonie respectandu-se reciproc, mai ales ca au o serie de valori comune.
Fata de o Europa laica in care ele sunt cvasi-total opuse..

Citat:
Daca e stat musulman, vei fi tolerat. Daca e fundamentalist, vei fi omorat. Cu toate ca probabil nu se va ajunge pana acolo in timpul vietii noastre.
Cum ziceam doar un ateu poate sa-si faca griji pentru ultima varianta. Desi rational, n-ar trebui, cum ziceam, conditia in care moare, durata vietii, etc. este irelavanta pentru el.

Citat:
Daca dumnezeul tau e atat de drept pe cat credeti voi, mai toti ateii pe care ii cunosc vor fi in rai. Pentru crestinii pe care ii cunosc nu bag mana in foc.
Dupa criteriile atee si avand in vedere semnatura ta cu logica ei viciata, ar trebui probabil toti bagati in Rai, cel putin atat timp cat n-au omorat pe nimeni. In rest, orice se poate tolera.

Problema este ca un ateu nu prea e in masura sa cunoasca judecatile lui Dumnezeu. In definitiv, pentru el nici macar nu exista..
Atunci cum de l-ar putea cunoaste decat la un mod superficial, care sa-i incurajeze si mai mult sa-L respinga aprioric?
Reply With Quote