Citat:
În prealabil postat de konijiro
Nu sunt sigur daca e vorba de plafonare. As spune mai degraba lehamite si comoditate generale. Progres exista, mai in toate ramurile.
|
Spune-i cum vrei, tot acolo ne indreptam. :)
Citat:
Daca islamul va pune mana pe Europa, crezi ca vei trai intr-un cadru mai "uman" decat ce e in Europa acum?
|
Avand in vedere cadrul "uman" spre care da semne Europa ca vrea sa ne indreptam, nu trebuie nici macar sa cred, e de ajuns sa sper sau chiar putem rationa in virtutea logicii: "mai rau de atat oricum nu poate fi".
Citat:
Din cate stiu eu, sunt doua probleme cheie:
- problema imigrarii continue, cauzata de o Europa "deschisa", care s-ar putea rezolva cu ceva legi anti-imigrare, dar votarea lor va necesita "cojones", pe care nu cred ca le au astia acum
|
E impotriva propriilor principii, plus ca nu vor recunoaste niciodata ca exista problema asta, plus ca se culca pe o ureche cum ca vor reusi sa-i laicizeze si pe astia - greseala fatala.
Dar mai stii, poate din doua extreme va iesi ceva bun..
Citat:
- natalitatea la generatiile ulterioare de musulmani, care nu e atat de ridicata ca la primele generatii de imigranti, ar putea fi un factor care, combinat cu alti factori, ar putea ajuta problema
|
la natalitatea "nu asa ridicata" a generatiilor urmatoare ajuta in schimb scaderea natalitatii "foarte ridicata" a europenilor nostri, cu atat mai mare cu cat o sa li se serveasca in continuare homosexualitate, avort, anti-conceptie, eugenie, suicid etc.
Citat:
Pana la urma, problema nu e islamul ca religie, ci posibilitatea ca fundamentalismul islamic sa devina dominant. Asta e o problema atat pentru europeni, cat si pentru musulmani.
|
Pai vezi? Crestinii au mai multe sanse sa spera ca intr-o Europa islamica sa traiasca in armonie respectandu-se reciproc, mai ales ca au o serie de valori comune.
Fata de o Europa laica in care ele sunt cvasi-total opuse..
Citat:
Daca e stat musulman, vei fi tolerat. Daca e fundamentalist, vei fi omorat. Cu toate ca probabil nu se va ajunge pana acolo in timpul vietii noastre.
|
Cum ziceam doar un ateu poate sa-si faca griji pentru ultima varianta. Desi rational, n-ar trebui, cum ziceam, conditia in care moare, durata vietii, etc. este irelavanta pentru el.
Citat:
Daca dumnezeul tau e atat de drept pe cat credeti voi, mai toti ateii pe care ii cunosc vor fi in rai. Pentru crestinii pe care ii cunosc nu bag mana in foc.
|
Dupa criteriile atee si avand in vedere semnatura ta cu logica ei viciata, ar trebui probabil toti bagati in Rai, cel putin atat timp cat n-au omorat pe nimeni. In rest, orice se poate tolera.
Problema este ca un ateu nu prea e in masura sa cunoasca judecatile lui Dumnezeu. In definitiv, pentru el nici macar nu exista..
Atunci cum de l-ar putea cunoaste decat la un mod superficial, care sa-i incurajeze si mai mult sa-L respinga aprioric?